Go Back
הדפס

טופו מוקפץ עם ירקות - צהריים צמחוני מושלם

מספר מנות 4 מנות

מצרכים

קריספי טופו

  • 500 גרם טופו סחוט וחתוך לקוביות
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 4 כפות קורנפלור
  • 1 כף שמן

למוקפץ

  • 1 כף שמן
  • 5 שיני שום קלופות וקצוצות דק
  • 1 בצל סגול פרוס דק
  • 1 גמבה אדומה פרוסה לרצועות
  • 1 סלסילת מפיניות פרוסות דק
  • 1 סלסילת אפונה שטוחה
  • 1 חבילה אטריות חיטה להכנה מהירה 200 גרם

לרוטב

  • 4 כפות רוטב פטריות
  • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 1/2 כפית שמן שומשום

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

  2. משרים את קוביות הטופו בסויה לחמש דקות.

  3. מעבירים לשקית זיפלוק או קערה ביחד עם הקורנלור ומערבבים היטב עד שכל קוביות הטופו מצופות בקורנפלור.

  4. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשפריצים שמן על קוביות הטופו המצופות.

  5. אופים כרבע שעה ומערבבים תוך כדי על מנת שכל קוביות הטופו יצלו באון זהה.

מכינים את המוקפץ

  1. מכינים את האטריות לפי ההוראות שעל האריזה. מסננים ומניחים בצד.

  2. מחממים במחבת את השמן עם השום הקצוץ.

  3. מוסיפים את הירקות ומקפיצים שלוש עד חמש דקות.

  4. מוסיפים את האטריות והטופו ומקפיצים עוד דקה.

  5. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים על הירקות והטופו. מקפיצים עוד דקה שתיים ומגישים חם.