Go Back
הדפס

פרצל ביס או נגיסי פרצל

מספר מנות 2 תבניות

מצרכים

  • 350 מ"ל מים פושרים
  • 8 גרם שמרים 2 כפיות
  • 1 כף סוכר חום אפשר גם רגיל
  • 500 גרם קמח
  • 1 כף שמן
  • 1 כפית מלח

לקישוט

  • מלח גס

הוראות הכנה

  1. מכניסים לקערת מיקסר שמרים, מים וסוכר. מערבלים עם וו לישה.

  2. מוסיפים את שאר הרכיבים ולשים 8-10 דקות או עד שמתקבל בצק חלק וגמיש. שימו לב אם הבצק יוצא רטוב ודביק מאוד אפשר להוסיף 1-2 כפות קמח תוך כדי לישה.

  3. מכסים את הקערה עם מגבת ומתפיחים 20-30 דקות.

  4. בנתיים מכניסים אמבט מי סודה: לסיר גדול שופכים 2 ליטר מים ומוסיפים 1/4 כוס סודה לשתיה.

  5. מביאים את הסיר לרתיחה.

  6. מוציאים את הבצק למשטח מקומח מעט ומחלקים ל-6 חלקים שבים. מרדדים כל חלק לגליל ארוך ובעזרת גלגלת פיצה או סכין חד חותכים לחתיכות בגודל שאוהבים.

  7. תובלים באמבט 6-10 חתיכות בצק בכל פעם ל-10-20 שניות. חוזרים עם כל הבצק.

  8. מניחים את החתיכות המבושלות בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

  9. מפזרים מעל מלח גס.

  10. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 15-20 דקות או עד שהפרצלים מזהיבים.

  11. מצננים מעט לפני שמגישים.

הערות

שימו לב אפשר לעקוב אחר כל השלבים ובמקום לאפות אחרי אמבט המלח להקפיא את הפרצל ביס. ואז לאפות מתי שמתחשק.