Go Back
הדפס

פריטטה זוקיני פלפל ועגבניות שרי

מספר מנות 9 חתיכות יפות

מצרכים

  • 1 כף שמן זית
  • 2 זוקיני פרוסים למדליונים דקים
  • 1 גמבה קצוצה דק
  • 1 בצל סגול
  • 200 גרם עגבניות שרי חצויות לאורכן
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 8 ביצים
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת
  • 5 גבעולי פטרוזליה מופרדים לעלים וקצוצים דק
  • 5 גבעולי כוסברה מופרדים לעלים וקצוצים דק
  • 1 כפית חרדל דיג'ון
  • 8 זיתים שחורים פרוסים

הוראות הכנה

  1. מקפיצים את הזוקיני, גמבה ובצל במחבת עם שמן זית עד לרחכוך.

  2. מוסיפים את עגבניות השרי המלח והפלפל ומבשלים עד לריכוך העגבניות.

  3. טורפים בקערה ביצים וחלב.

  4. מוסיפים גבינה, כוסברה, פטרוזיליה וחרדל וטורפים לבלילה תפוחה.

  5. מעבירים את הירקות לתבנית 20X20 ס"מ מרופדת בנייר אפייה.

  6. יוצקים מעל את תערובת הביצים.

  7. מפזרים מעל זיתים שחורים.

  8. אופים על 180 מעלות 25-30 דקות או עד שהפריטטה תפוחה וזהובה.

  9. מצננים מעט, פורסים ומגישים.

  10. הפריטטה נשמרת היטב במקרר בקופסא סגורה לעד 3 ימים.

הערות

** את הזוקיני אפשר להחליף בקישואים