Go Back
הדפס

גריסיני ביתי בריא

מצרכים

  • 3/4 כוס מים
  • 1 כף מדידה שמרים יבשים
  • 250 גרם קמח כוסמים לבן
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף שומשום
  • 1/2 1 כפות שמן זית

הוראות הכנה

  1. שופכים לקערה מים ושמרים ומערבבים.

  2. מוסיפים קמח, מלח ושמשום ומערבבים עד להיווצרות גושי בצק.

  3. יוצקים את השמן וממשיכים ללוש עם הידיים כחמש דקות או עד שנוצר כדור בצק מעט דביק אך אחיד.

  4. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומגבת ומתפיחים כחצי שעה או עד להכפלת נפח הבצק.

  5. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומרדדים לעלה בעובי של כ-5 מ"מ.

  6. בעזרת גלגלת פיצה חותכים את הבצק המרודד לרצועות בעובי של כחצי ס"מ.

  7. מעבירים את הרצועות לתבניות מרופדות בנייר אפייה. שימו לב שתוך כדי הבצק יכול להימתח וזה ממש בסדר לחלק כל רצועה לחצי ולהניח אותה מתוחה בתבנית.

  8. מחממים תנור ל-170 מעלות. מניחים למקלות הבצק לתפוח עוד 10 דקות.

  9. אופים 10-15 דקות או עד שכל הגריסיני זהוב.

  10. מצננים היטב לפני שמגישים.

  11. הגריסיני נמשר בצנצנת סגורה על השיש כשבוע.