Go Back
הדפס

עוגת שיש שוקולד תפוז

מצרכים

  • 3/4 כוס קמח כוסמין
  • 3/4 כוס קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כוס חמאה (85 גרם) בטמפרטורת החדר
  • 1 ו-1/2 כוסות סוכר
  • 3 ביצים
  • 1 ו-1/4 כפית מחית וניל או 2 כפיות תמצית וניל
  • 1/4 כוס מיץ תפוזים
  • גרידה מחצי תפוז
  • 4 כפות קקאו
  • 1/3 כוס מים

הוראות הכנה

  1. בקערה גדולה מערבבים את שני סוגי הקמחים, המלח ואבקת האפייה.

  2. מניחים את החמאה והסוכר בקערת מיקסר ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הוניל והביצים מנמיכים את המהירות וממשיכים להקציף עוד 2-3 דקות.

  3. מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את תערובת הקמח, גרידת התפוז ומיץ התפוזים. ממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת אחידה.

  4. בקערה בינונית מערבבים את הקקאו והמים הרותחים עד לקבלת משחה סמיכה.

  5. מעבירים 1/3 מהבלילה לקערה עם משחת הקקאו ומערבבים.

  6. משמנים היטב תבנית אינגליש קייק ארוכה ומניחים בתוכה נייר אפייה.

  7. שופכים את הבלילה הבהירה בתחתית התבנית ומעליה יוצקים את שכבת השוקולד.

  8. משישים את העוגה בעזרת קיסם שנועצים בבלילה ומסובבים לאורך ורוחב התבנית מספר פעמים.

  9. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40-45 דקות או עד שקיסם שנועצים במרכז העוגת יוצא לח עם מעט פירורים.