Go Back
הדפס

שטרודל תפוחי עץ מבצק פילו

מצרכים

  • 6 תפוחי עץ בינוניים
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כף שמן קוקוס
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כף סוכר
  • 6 עלי פילו
  • 1/4 כוס שמן צמחי עדיף קנולה
  • 1 כף סילאן או מייפל טבעי
  • 1/4 כוס שקדים מולבנים פרוסים

הוראות הכנה

  1. קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות. מעבירים את התפוחים החתוכים לקערה עם מים קרים וכף מיץ לימון.

  2. מחממים שמן קוקוס במחבת גדולה.

  3. מסננים את התפוחים מהמים ומוסיפים למחבת עם שמן הקוקוס. מוסיפים את הסוכר והקינמון ומבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב, עד שהתפוחים מתרככים. מורידים מהאש ומניחים לתפוחים להתקרר.

  4. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.

  5. פורסים עלה של בצק פילו על משטח עבודה ומברישים היטב בשמן (אם קשה להפריד עלה אחד אפשר להשתמש בזוג עלים יחד).

  6. מניחים מעל עלה פילו נוסף וחוזרים על פעולת ההברשה, עד לשימוש בכל העלים.

  7. מניחים בשליש התחתון של הבצק בחלקו הרחב את מלית התפוחים בשורה ישרה. מגלגלים בזהירות לרולדה ומעבירים לתבנית.

  8. מברישים את השטרודל בשמן שנותר ומעט סילן ומפזרים מעל את השקדים הפרוסים.

  9. אופים במשך 25-35 דקות או עד שהשטרודל מזהיב.

  10. מגישים חם.