Go Back
הדפס

לחמניות סלק

זמן הכנה 20 דקות
משך הבישול 20 דקות
תפיחה 1 hour 20 דקות
סה"כ זמן הכנה 40 דקות
מספר מנות 16 לחמניות

מצרכים

  • 2 סלקים בינוניים (150 גרם) מבושלים קלופים וחתוכים גס או בוואקום
  • 300 גרם קמח לבן
  • 200 גרם קמח כוסמין
  • 1 כף שמרים
  • 1/4 כוס שמן
  • 4 כפות סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • ביצה טרופה להברשה
  • קצח לקישוט

הוראות הכנה

  1. במעבד מזון טוחנים את הסלקים עם 3/4 כוס מים פושרים. אמור להתקבל כוס וחצי של מחית סלק. אם מתקבל פחות הוסיפו עוד מים פושרים, אם מתקבל יותר שימרו את שארית המחית במקרר.

  2. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמחים, שמרים, סוכר ו-1.5 כוסות מחית סלק ולשים במשך 2-3 דקות.

  3. מוסיפים את השמן והמלח ומערבלים במשך 8-10 דקות נוספות.

  4. מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומגבת ומתפיחים כ-45 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחוו.

  5. מעבירים את הבצק התפוח למשטח עבודה מקומח ומחלקים ל-16 חלקים.

  6. מגלגלים כל פיסת בצק לעיגול הדוק ומניחים במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

  7. מכסים את הלחמניות במגבת נקיה ומתפיחים במשך 40 דקות או עד שהן כמעט מכפילות את נפחן.

  8. בנתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.

  9. מברישים את הלחמניות התפוחות בביצה ומפזרים מעל קצח לקישוט.

  10. אופים את הלחמניות 15-20 דקות עד שהן מזהיבות מעט ומוכנות.

  11. מצננים מעט וזוללים.

הערות

  • לא אוהבים קמח לבן? אתם יכולים להשתמש ב-500 גרם קמח רגיל.
  • הכי כיף לאכול את הלחמניות ביום האפייה, אבל אפשר לשמור בהקפאה בשקית אטומה עד שבועיים.
  • אני ממש אוהבת קצח אבל אתם יכולים להחליף את הקישוט בשומשום, מלח גס, שיבולת שועל או אפילו אגוזי מלך קצוצים.