במעבד מזון טוחנים את הסלקים עם 3/4 כוס מים פושרים. אמור להתקבל כוס וחצי של מחית סלק. אם מתקבל פחות הוסיפו עוד מים פושרים, אם מתקבל יותר שימרו את שארית המחית במקרר.
בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמחים, שמרים, סוכר ו-1.5 כוסות מחית סלק ולשים במשך 2-3 דקות.
מוסיפים את השמן והמלח ומערבלים במשך 8-10 דקות נוספות.
מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומגבת ומתפיחים כ-45 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחוו.
מעבירים את הבצק התפוח למשטח עבודה מקומח ומחלקים ל-16 חלקים.
מגלגלים כל פיסת בצק לעיגול הדוק ומניחים במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
מכסים את הלחמניות במגבת נקיה ומתפיחים במשך 40 דקות או עד שהן כמעט מכפילות את נפחן.
בנתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
מברישים את הלחמניות התפוחות בביצה ומפזרים מעל קצח לקישוט.
אופים את הלחמניות 15-20 דקות עד שהן מזהיבות מעט ומוכנות.
מצננים מעט וזוללים.