מניחים שוקולד מריר, שמנת ואבקת קקאו בקערה מתאימה למיקרו.
ממיסים את השוקולד באינטרוולים של דקה, מערבבים בין לבין, עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
מעבירים את התערובת למקרר לשעה וחצי לפחות.
מעבירים את התערובת הקרה לקערת מיקסר עם וו הקצפה ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבל קרם יציב. שומרים את הקרם במקרר.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה משומן.
בקערה קטנה מערבבים קמח, אבקת אפייה, זרעי הל, מלח וגרידת תפוז.
בקערת מיקסר מקציפים ביצים, סוכר ווניל במהירות גבוהה במשך 6-7 דקות עד שמתקבלת קציפה אוורירית ובהירה.
מקפלים את תערובת הקמח לתערובת הביצים ומערבבים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.
יוצקים את הבלילה על גבי נייר האפייה ומיישרים לשכבה אחידה.
אופים במשך 10 דקות או עד שהרולדה מזהיבה וקפיצית למגע.
ברגע שמוציאים את הרולדה מהתנור הופכים אותה לנייר אפייה שמונח על משטח נקי. מסירים בעדינות את נייר האפייה ומגלגלים לגליל הדוק, בעזרת נייר האפייה עליu הרולדה מונחת. נותנים לגליל המגולגלת להצטנן לחלוטין.
פותחים את הגליל ומורחים עליו שכבה אחידה של קרם השוקולד.
מגלגלים שוב, הפעם בלי נייר האפייה, לרולדה הדוקה.
מניחים על מגש הגשה ומצפים את הרולדה בשארית הקרם שנותר. אם רוצים אפשר לפזר מעל פיסטוק טחון, שברי אגוזים או שוקולד צ'יפס קטנטנים.
מצננים את הרולדה במקרר במשך 3-4 שעות ומגישים.