Go Back
הדפס

הסוד למרנג המושלם

מצרכים

  • 70 גרם חלבון ביצה
  • קורט מלח
  • 140 גרם סוכר
  • 1 כפית מחית וניל
  • 1 כפית חומץ

הוראות הכנה

  1. חממות תנור ל-120 מעלות. רפדו 2 תבניות אפייה בנייר אפייה.

  2. במיקסר עם וו גיטרה מקציפים את החלבונים עם המלח, כשתי דקות עד שמקבלים תלוליות לבנות.

  3. ממשיכים להקציף ומוסיפים תוך כדי את הסוכר. חשוב להוסיף את הסוכר בהדרגה ולא בפעם אחת.

  4. ממשיכים להקציף עוד לפחות 9 דקות עד לקבלת קצף מאוד יציב. מוסיפים פנימה את החומץ ותמצית הוניל ומקציפים עוד דקה. המרנג צריך להיות יציב, חלק ומבריק.

  5. מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם צנטר בגודל הרצוי. ומזלפים לנשיקות על נייר האפייה במרווחים של 1.5-2.5 ס"מ זה מזה.

  6. אופים במשך 3 שעות עד שהנשיקות מתנתקות בקלות מנייר האפייה וכנוגסים בהן הן אווריריות מבפנים.

  7. מצננים היטב ומעבירים לקופסה אטומה, שומרים בטמפרטורת החדר או בהקפאה.