מכינים את הסלקים: מסירים את קצוות הסלקים, חוצים לשניים ומניחים בסיר גדול. מוסיפים מים ומבשלים עד לריכוך. מקררים מעט, מקלפים וחותכים לקוביות בגודל ס"מ על ס"מ.
מכינים את הקינואה: מחממים סיר בינוני מוסיפים את הקינואה ו-2 כוסות מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מניחים לקינואה להתבשל כ-15 דקות או עד שהנוזלים נעלמים לגמרי. מורידים מהאש ובעזרת מזלג מערבבים את הקינואה, סוגרים את הסיר ומניחים לו לעוד 10 דקות לפחות.
מניחים את כל המרכיבים של הסלט חוץ מהגבינה, בקערה גדולה.
מכינים את הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים ביחד ומוסיפים מים עד שמקבלים את המרקם הרצוי.
דופכים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומפזרים מעל את הגבינה.