כשהייתי ילדה אהבתי לאכול דובשניות! זוכרים את שקיות הענק של דובשניות שמוכרים בסופר, אלה עם הטונות סוכר שאיך שלוקחים ביס מרגישים כאילו יש בוסט לתוך הורידים והנשמה? איך אהבתי לנשנש אותן, אחת אחרי השניה עד שהגרון התייבש ולא יכולתי יותר.
עברו חלפו השנים והבנתי כמה הדובשניות הקנויות של פעם לא בריאות. בהתחלה הבנתי והתבאסתי ובהמשך החלטתי להכין אותם בבית ולהפוך אותן לבריאות ומזינות. ניסיתי וניסיתי עד שהגעתי לגסה המושלמת! החלפתי את הקמח הלבן בקמח שיפון בריא ועשיר בסיבים תזונתיים, הפחתתי משמעותית את כמויות הסוכר ויצאו לי דובשניות למות!!
הן היו כל כך טעימות שהחלטתי שהן לגמרי יכולות להיות מתנת ראש השנה לאהובי. אז קניתי שקיות צלופן וסרט סגול, ארזתי, קישטתי ויצאו לי מתנות מושלמות ובריאות לחג. כי בינינו אין על מתנות שמכינים בבית!
דובשניות מקמח שיפון
מצרכים
- 60 גרם מייפל
- 60 גרם דבש
- 2 כפות שמן קוקוס
- 12 כוס סוכר חום
- 1 ביצה
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כפית ג'ינג'ר
- 1/8 כפית ציפורן
- 1/8 כפית אגוז מוסקט
- 2 ו-1/2 כוסות קמח שיפון
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית סודה לשתיה
- אבקת סוכר
הוראות הכנה
-
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות אפייה בנייר פרגמנט.
-
ממיסים את שמן הקוקוס במיקרו.
-
טורפים ביצה בקערה גדולה.
-
מוסיפים פנימה דבש, מייפל,וסוכר וממשיכים לטרוף עד לאיחוד.
-
בקערה נפרדת מערבבים קמח, תבלינים, אבקת אפייה וסודה לשתייה.
-
מוסיפים את היבשים אל הרטובים ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
-
מכדררים מהמסה כדורים בגודל של כ-3 ס"מ ומניחים בתבנית במרחק של 2 ס"מ אחד מהשני.
-
אופים 10-15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.
הערות
שומרים את הדובשניות בכלי אטום בטמ"פ החדש.
לחצו פה למתכונים בריאים נוספים לראש השנה