[bws_google_captcha]

קרקרים ממכרים ללא גלוטן

מאת נטע ליבנה
קרקרים ממכרים ללא גלוטן

אם תבואו אלי הביתה תמיד תמצאו על השיש קופסה מלאה בקרקרים. אני אוהבת להכין אותם ועוד יותר לאכול אותם, יש אנשים שאוהבים לחם ופסטה אני אוהבת קרקרים! בזכות האובססיה הקטנה שלי לקרקרים הגעתי למתכון מעולה לקרקרים סופר ממכרים ללא גלוטן, כאלה שברגע שמכינים פעם אחת מתמכרים אליהם.קרקרים ממכרים ללא גלוטןקרקרים ממכרים ללא גלוטן

קרקרים ללא גלוטן ובלי טיפת קמח זה סטארט אפ וכשאפשר להכין אותם בקערה אחת ובלי יותר מדי בלאגן במטבח, הם מקבלים מקום של כבוד בספריית המועדפים שלי. אחרי שסיימתי לספר לכם כמה קל להכין אותם וכמה הם טעימים אני חייבת לספר לכם שהם גם סופר בריאים ומשביעים.קרקרים ממכרים ללא גלוטןקרקרים ממכרים ללא גלוטן

כמה מילים מפי הדיאטנית 😉
הזרעים והגרעינים שבקרקרים מכילים כמות גבוה של חומצות שומן בריאות (חד בלתי רוויות), כאלה שמסייעות לגופנו להפחית רמות כולסטרול רע ולשפר את רמות הכולסטרול הטוב. החומר שמקשר ומאחד את כל הזרעים פה זה קליפות פסיליום שזה בעצם סיב תזונתי מסיס במים. לפסיליום מיוחסות המון תכונות בריאותיות בינהן הורדת רמות כולסטרול ועידוד מערכת העיכול לעבוד. עוד תכונה מעולה של הפסיליום היא היכולות שלו לספוח אליו מים, מה שאומר שברגע שתאכלו את הקרקרים הם ישארו במערכת העיכול הרבה זמן ויגרמו לתחושת שובע ממושכת או במילים אחרות ימנעו מכם לנשנש סתם.קרקרים ממכרים ללא גלוטןקרקרים ממכרים ללא גלוטן

אני יודעת שפסיליום זה לא מוצר שכיח, אפשר למצוא אותו כמעט בכל חנות טבע ובהמון חנויות תבלינים (אני קניתי בלווינסקי). אחרי שתתמכרו לגמרי לקרקרים אתם יכולים להזמין פסיליום בחצי מחיר מחו"ל, אני מזמינה מ-iherb, מוסיפה לכם קישור לרכישה כאן.

יאלה רוצו להכין ואל תשכחו לחזור ולספר לי איך יצא.

4.75 from 4 votes
הדפס

קרקרים ממכרים ללא גלוטן

מצרכים

  • 100 גרם זרעי פשתן
  • 100 גרם זרעי חמניה
  • 100 גרם שומשום
  • 50 גרם גרעיני דלעת
  • 2 כפות קליפות פסיליום אפשר להחליף ב 4 כפות זרעי צ'יה *קראו איך בהערות
  • 500 מ"ל מים 2 כוסות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית כמון
  • 1 כף זעתר

הוראות הכנה

  1. מכניסים לקערה את כל המצרכים ומערבבים היטב. מניחים לתערובת לנוח 20 דקות, כדי שתסמיך ותתייצב.

  2. יוצקים את התערובת ל-2 תבניות אפייה גדולות מרופדות בנייר אפייה. משטחים את התערובת על התבניות בעזרת לקקן סיליקון. חשוב לשטח את הקרקרים דק דק ובצורה אחידה על התבניות.

  3. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 70 דקות. הקרקרים צריכים להיות יציבים וקשים.

  4. מוציאים את הקרקרים מהתנור ומצננים היטב לפני שחותכים בעזרת גלגלת פיצה או שוברים עם הידיים לחתיכות בגודל רצוי.

  5. מאחסנים בקופסה אטומה.

הערות

  • אם החלטתם להמיר את הפסיליום בזרעי צ'יה, חשוב לתת לתערובת לנוח כ-40 דקות לפני שמעבירים לתבנית ואופים.

מתכון מקורי באנגלית פה

הכנתם קרקרים ללא גלוטן? אל תשכחו לתייג #המטבחשלנטע באינסטוש!קרקרים ממכרים ללא גלוטן

32 comments
12

בטח יעניין אתכם גם

32 comments

רויטל 28 באוקטובר 2019 - 21:55

מה אפשר לשים במקום פסיליום?

Reply
נטע ליבנה 29 באוקטובר 2019 - 9:09

אז הוספתי עכשיו הערה, אפשר להוסיף 4 כפות זרעי צ'יה ולתת לתערובת לשבת 40 דקות במקום 20 לפני שיוצקים לתבנית ואופים

Reply
לאה פסח 29 באוקטובר 2019 - 14:42

5 stars
מתכון מעולה!!!
מתחסל מהר……

Reply
נטע ליבנה 29 באוקטובר 2019 - 15:07

איזה כיף!!!

Reply
אורית 30 באוקטובר 2019 - 15:47

זרעי פשתן וזרעי ציה לא צריך לטחון?

Reply
נטע ליבנה 1 בנובמבר 2019 - 11:07

לא, אין צורך

Reply
ורד 8 במאי 2020 - 8:51

5 stars
מעולה!!

Reply
טל 4 ביוני 2020 - 10:53

תוכלי לכתוב כמה זה בכמות של כוס 100 גרם מכל דבר? אין לי משקל.. תודה!

Reply
נטע ליבנה 5 ביוני 2020 - 8:13

האמת שלא בדקתי בכוסות, אז לצערי לא.
אבל אני אכין בקרוב, אמדוד ואוסיף כמויות בכוסות

Reply
elisheva 2 ביולי 2020 - 12:50

נשמע פצצה, מה ניתן במקום זרעי פשתן- יש לי פרג, חמנייה, ? ? אשמח לדעת כמובן שומשום ומה שרשמת
רק זרעי פשתן חסר לי

Reply
נטע ליבנה 2 ביולי 2020 - 15:05

זרעי חמניה ילכו מצויין במתכון הזה

Reply
דבורה 8 באוקטובר 2020 - 17:59

היי, פשתן טחון יכול לעבוד?

Reply
נטע ליבנה 8 באוקטובר 2020 - 21:03

מאמינה שכן, לא ניסיתי. מה שבטוח זה שהמרקם קצת ישתנה

Reply
Galina Kruchenetsky 19 בדצמבר 2020 - 12:46

4 stars
למרות שהם טעימים בטירוף, הקרקרים שלי מתפוררים כל פעם שאני מנסה לחתוך אותם (מכינה עם צ'יה). מה אפשר לעשות?

Reply
נטע ליבנה 23 בדצמבר 2020 - 19:24

אולי עם הצ'יה יוצא יותר מתפורר. נסי פעם הבאה עם הפסיליום, זה יוצא בול 🙂

Reply
יוסי 7 ביוני 2021 - 12:22

בטוחה בזמן אפיה וטמפרטורה??
הכל השנים קצת יותר מידיי…

Reply
נטע ליבנה 7 ביוני 2021 - 15:25

בטוחה!!

Reply
אפרת 31 בינואר 2022 - 20:58

יש לי אבקת פסיליום, צריך קליפות, זה משהו אחר?

Reply
נטע ליבנה 31 בינואר 2022 - 21:03

אני חושבת שזה אותו דבר רק טחון, אז בגדול זה אמור לעבוד

Reply
רוית 19 ביוני 2021 - 10:45

היי נטע,
האם אםשר להשתמש באבקת פסיליום?

Reply
נטע ליבנה 31 בינואר 2022 - 21:04

חושבת שכן, עדכני אחרי שתנסי 🙂

Reply
טל 21 בפברואר 2022 - 23:11

היי
הכנתי עם צ'יה ויצא בסדר גמור מבחינה מרקמית, אבל הכמון פשוט לא מסתדר לי עם יתר הטעמים. יש רעיון לחלופה לכמון ולזעתר?

Reply
נטע ליבנה 6 במרץ 2022 - 23:18

את יכולה לוותר עליהם, זה עניין של טעם

Reply
ענת 11 באפריל 2022 - 23:48

5 stars
הי נטע.
אצלי בבית ממש מכורים. אבל יש לי בעיה אחת – איך את מורידה את נייר האפיה אחרי האפייה? אצלי נדבק ואני צריכה ממש לגרד את הנייר.

Reply
חיים 26 בפברואר 2024 - 18:12

תוסיפי שמן וזה לא ידבק, אם לא שמת שמן שימי שלוש או ארבע כפות, אם שמת, תוסיפי עוד שתי כפות

Reply
קרן 26 במאי 2022 - 17:16

מה הערך הקלורי?

Reply
רבקה 4 באוקטובר 2022 - 11:26

תודה.מנסה כעת
שימי לב המתכון באנגלית (כל הכבוד שצירפת קישור למקור) רשום 150 גרם מהפשתן

Reply
איריס 5 באוגוסט 2023 - 16:20

70 דקות בטורבו?

Reply
נטע ליבנה 2 בספטמבר 2023 - 17:10

כן

Reply
אתי 8 באוגוסט 2023 - 9:37

מה מאחד את התערובות ? אין שמן זית אין ביצה ואין קמח (שמתי זרעי ציה )

Reply
נטע ליבנה 2 בספטמבר 2023 - 17:10

זה פשוט עובד ככה. אין צורך בביצה או קמח או צ'יה

Reply
חנה 29 בפברואר 2024 - 22:44

מתכון מאלף!טעיםם הכנתי עם צ'יה במקום פסיליום יצא מדהים

Reply

השאר תגובה