[bws_google_captcha]

המדריך להכנת שניצל אפוי בתנור

מאת נטע ליבנה
המדריך להכנת שניצל אפוי בתנור

לפני שבוע פרסמתי בסטורי את ארוחת הצהריים שלי – שניצל אפוי בתנור. מאותו רגע לא הפסקתי לענות לעוקבים על הטריק להכנת שניצלים בתנור. בהתחלה שלחתי אותם למתכון לפופקורן עוף אפוי, שזה מתכון וותיק ואהוב בבלוג. אחר כך העליתי סטורי שלם עם טיפים, ואז הבנתי שיש ביקוש ואני חייבת להכין מדריך מפורט עם הסברים להכנת שניצל אפוי בתנור. כי למה לשמור לעצמי משהו שיכול לשנות את כל מה שחשבתם על שניצל עד עכשיו.שניצל אפוי בתנור

רגע לפני שאני חולקת איתכם מידע תזונתי ומדעי להכנת שניצלים אפויים מעולים, אספר לכם שאני לא מטגנת כלום בבית שלי. כן, ברור שיש את הצד הדיאטטי והבריא ללא לטגן. אבל מעבר לזה, אין לי חלון במטבח ורק המחשבה על ריח של שמן מטוגן שיעמוד לי בבית כמה שעות גורמת לי לצאת מהמטבח ולהדליק נרות ריחניים בבית. ויש גם את העניין של לעמוד ולטגן שתמיד נראה לי כמו בזבוז זמן היסטרי. למה לטגן כשאפשר לאפות ולקבל תוצאה פנטסטית?

הסיבה שרוב האנשים נמנעים מאפיית שניצלים, היא שהם לא מאמינים שאפשר לקבל את אותה תוצאה טעימה באפייה. או יותר גרוע שהם ניסו ובמקום שניצל עסיסי קיבלו סולייה יבשה ולא אכילה.שניצל אפוי בתנור

אז הנה כמה טריקים להכנת שניצל אפוי מושלם בבית:

1. לבחור נתח עוף עסיסי – אני יודעת שעולם אוכלי השניצל נחלק לשניים. אלה שאוהבים שניצל דק דק דק ואלה שאוהבים את השניצל שלהם בשרני ועסיסי. לא משנה לאיזה מחנה אתם משתייכים, מה שחשוב זה שתבקשו מהקצב שניצל מוכן או פילה עוף. גם אם אתם אוהבים את השניצלים שלכם דקיקים, אני ממש ממליצה לא לדפוק את השניצל עם פטיש ולהשתמש בנתח השניצל בדיוק כמו שהוא מגיע מהקצביה.

2. חייבים לשמן את העוף היטב – בבשר העוף יש בועיות מים. אם אנחנו רוצים לקבל שניצל עסיסי ורך מבפנים, אנחנו צריכים לשמור עליהן כלואות בתוך השניצל ולא לצאת. שימון טוב של העוף לפני שלב הציפוי ימנע את ההתתיבשות שכולם חוששים ממנה באפייה.

3. תבלינים נכנסים לשמן ולא לפירורי הלחם – אני יודעת שכשמטגנים שניצלים נהוג לתבל את פירורי הלחם. בשניצל אפוי התבלינים נכנסים לשמן ולא לפרורי הלחם. ערבוב התבלינים בשמן מבטיח שניצל עם טעמים עמוקים.

4. פרורי לחם זהובים או פרורי לחם מסוג פאנקו – הם פרורי הלחם היחדים שמומלצים כשמכינים את הגירסה האפוייה. אין לי הסבר לזה, אבל זו המסקנה שהגעתי אליה אחרי ניסוי ותהייה של אפיית שניצלים בבית.שניצל אפוי בתנור

והנה תשובות לשאלות ששואלים אותי כל הזמן!!

כמה פחמימות יש בשניצל? והתשובה היא: תלוי בגודל השניצל וכמה ציפויי שמתם. אבל…..בגדול, על כל קילו פילה עוף אני שמה 3/4 כוס פירורי לחם שזה 54 גרם פחמימות. הפעם יצאו 15 שניצלים, אז פחות או יותר 3-4 גרם פחמימה לשניצל.

1/4 כוס שמן זה לא המון שמן? המון יחסית למה? יחסית לטיגון  בשמן רדוד שם השניצל "שותה שמן", רבע כוס לקילו שניצל נראה לי הגיוני לגמרי.

זה באמת טעים או שזה רק כי את דיאטנית? זה באמת באמת טעים!!! זה השניצל היחיד שאני מכינה בבית, כשאני מכינה שניצלים. וכל מי שהכין מהמתכון עד עכשיו לא התאכזב והכין שוב ושוב.

העליתי סרטון לערוץ היוטיוב שלי, שבו אני מפרטת יותר על תהליכי טיגון ומסבירה למה עדיף לטגן בשמן עמוק על פני טיגון בשמן רדוד. משאירה לכם את הסרטון ממש פה למטה!

 

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לשתף את התמונה ולתייג אותי בעמוד האינסטגראם ובפייסבוק
אם אהבתם את השניצלים האפויים,
בטוח תאהבו את המתכונים לצ'יפס פולנטה משני מצרכים, קציצות בטטה וקינואה טבעוניות וקציצות טונה אפויות

5 from 7 votes
הדפס

המדריך להכנת שניצל אפוי בתנור

זמן הכנה 10 דקות
משך הבישול 25 דקות
סה"כ זמן הכנה 35 דקות

מצרכים

  • 1/4 כוס שמן
  • 1 כף תבלין קייג'ון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 קילו פילה עוף
  • 3/4 כוס פירורי לחם פאנקו או פירורי לחם מוזהבים
  • ספריי שמן

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

  2. מערבבים בקערה גדולה שמן ותבלינים.

  3. מוסיפים את פילה העוף ומערבבים עם הידיים, כך שכל הנתחים יעטפו היטב בתערובת השמן.

  4. מניחים את פירורי הלחם על צלחת רחבה.

  5. מצפים כל נתח פילה משומן בפירורי הלחם, כך שיעטף היטב מכל הצדדים.

  6. מניחים את הנתח המשומן ומצופה בתבנית מצופה בנייר אפייה.

  7. אופים 25 דקות, אפשר להעביר למצב גריל בחמש דקות האחרונות של האפייה.

    מומלץ להפוך את השניצלים בתנור באמצע האפייה.

  8. מגישים חם!!

שניצל אפוי בתנור

27 comments
9

בטח יעניין אתכם גם

27 comments

טימור 16 בינואר 2021 - 12:40

הכנתי ויצא ממש מעולה!
תודה על המתכון!
🙂

Reply
עפרי 17 בינואר 2021 - 19:53

נראה מעולה! במה אפשר להחליף את הקייג'ון?

Reply
נטע ליבנה 17 בינואר 2021 - 21:53

תודה!
פפריקה מתוקה

Reply
עפרי 18 בינואר 2021 - 15:27

יצא מעולה! הוספתי לשמן גם חרדל וקטשופ והחלפתי את הקייג'ון בפפריקה וגריל עוף. יצא רך ועסיסי!

Reply
אביגיל 4 באפריל 2021 - 16:21

5 stars
וואו יצא מושלם, תודה!

Reply
תמר 10 בינואר 2024 - 12:56

יצא נורא בזבוז נוראי של בשר טוב

Reply
hilik 12 בנובמבר 2021 - 19:11

5 stars
יצא מצוין.הוספתי כפית גריל עוף וכפית חרדל.השריתי חצי שעה במרינדה

Reply
חן 15 בנובמבר 2021 - 13:28

על טורבו או על אפייה רגילה (גוף חימום עליון ותחתון)

Reply
נטע ליבנה 15 בנובמבר 2021 - 13:35

טורבו

Reply
עדי 15 בדצמבר 2021 - 11:10

אין צורך בביצה בכלל?

Reply
נטע ליבנה 28 באפריל 2023 - 20:46

ממש אין צורך

Reply
נועה 1 בינואר 2022 - 16:37

5 stars
או וואו! איזה פטנט. טעים, פריך. נרשמה התלהבות גדולה אצל 2 הלקוחות שלי.

Reply
דפנה 24 באוקטובר 2022 - 12:06

5 stars
המתכון הקבוע שלנו בבית ??

Reply
יולנדה 14 בדצמבר 2022 - 15:03

5 stars
פשוט מצוין (:

Reply
ג'ולי 5 בינואר 2023 - 21:16

מתכון מעולה ?????

Reply
Aasf 16 באפריל 2023 - 15:35

האים ניתן להחליף את העוף בבקר (שייטל\סינטה) בטכניקה הזו?

Reply
נטע ליבנה 28 באפריל 2023 - 20:46

בהחלט אפשר

Reply
עדי 22 באפריל 2023 - 15:21

באיזה שמן את משתמשת?

Reply
נטע ליבנה 28 באפריל 2023 - 20:45

קנולה

Reply
לילי 4 באוקטובר 2023 - 15:58

5 stars
מושלם

Reply
נימי 29 באפריל 2023 - 11:05

טעים באמת שיותר טעים ממוטגן!!

Reply
נטע ליבנה 29 באפריל 2023 - 20:45

יאייייייי!!!

Reply
נונה 19 במאי 2023 - 16:09

אפשר לחמם למחרת? או שטובים רק לאותו יום? איך שומרים טרי למחרת

Reply
מיה 25 באוקטובר 2023 - 13:36

היי,
האם אפשר להקפיא את השניצלים?
האם טעימים כשמופשרים?
תודה מראש😊

Reply
רחל 24 בנובמבר 2023 - 12:41

ואוו נתכון אלוף!!!
איך אפשר לשמור למחר? או לאותו ערב?
תודה!!

Reply
יוליה 8 בינואר 2024 - 15:46

מפנים לא היו מוכנים ויצא לי קשה מדי עשיתי לפי המתכון מה לא עשיתי בסדר?

Reply
זיו 18 בינואר 2024 - 14:51

5 stars
יצא מדהים.

Reply

השאר תגובה