אני יודעת שחצילים מטוגנים לא נשמעים כמו משהו שצריך לפרסם עבורו מתכון שלם בבלוג, אבל אני מבטיחה לכם שאני הולכת לגלות לכם כאן טריק שיחסוך לכם ריח של טיגון במטבח וגם המון קלוריות.
חצילים "מטוגנים" בתנור הם בעצם פרוסות שמנמנות של חציל אפוי בטעם של חציל מטוגן רק עם הרבה פחות שמן. ואם אתם אוהבים חצילים מטוגנים ומעדיפים לחסוך קלוריות ושומן, החצילים האפויים האלה באמת הולכים לשנות את חייכם.
אני מתה על חצילים בתנור, אני משתדלת להכין אותם כמה שיותר ולשמור במקרר. הם משתלבים נהדר בכריכים ובסלטים, ואני גם אוהבת לנשנש אותם כשבא לי משהו מלוח ודל קלוריות.
הגאונות של המתכון היא החיסכון בבלאגן של הטיגון, הקלוריות והשומן. כל מה שצריך לעשות זה לחתוך חציל לפרוסות בעובי 1.5-2 ס"מ, להמליח במלח גס ולהניח במסננת בכיור. אחרי חצי שעה וספיגת הנוזלים העודפים והמלח, החצילים מוכנים לאפייה בתנור, אתם לא מבינים כמה זה קל.
חצילים "מטוגנים" בתנור
מצרכים
- 2 חצילים גדולים פרוסים לפרוסות סעובי 1.5-2 ס"מ
- מלח גס
- 1/4 כוס שמן
הוראות הכנה
-
משפשפים כל פרוסת חציל במעט מלח גס. מניחים את החצילים המומלחים במסננת לחצי שעה, על מנת שיגירו נוזלים.
-
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות אפיה גדולות בנייר פרגמנט.
-
בעזרת נייר מגבת מנגבים את פרוסות החציל משאריות המלח והנוזלים.
-
משמנים את נייר הפרגמנט במעט שמן, מניחים את פרוסות החצילים בתבנית ומברישים את הצד העליון בשמן.
-
אופים את החצילים 15-20 דקות או עד שהחצילים משתזפים יפה יפה.
-
מצננים היטב ושומרים בקופסה במקרר.
1 comment
נטע שלום,
איך כל הרכיבים המתוקים מסתדרים עם סוכרת??? ומה באשר מרכיבים של הרכבים שמתאים הסוכר והחומרים שימור לא בריאים???…
אוהבת את המתכון שלך למרק ירקות, מעולה ומתאים לתזונה הסוכרתית שלי. אשמח מתכונים נוספים. תודה רבה!?????