כשבא לי לנשנש משהו מתוק וטעים אני ממש אוהבת לפתוח את המקרר ולהוציא קופסה של כדורי בצק עוגיות טבעוניות וללא גלוטן. ההכנה שלהן סופר פשוטה, הם טעימים וכיפים כנישנוש קצת יותר בריא והכי חשוב ממש ממש בטעם של בצק עוגיות קלאסי, ממש כמו גלידת בן אנד ג'ריז בצק עוגיות של פעם.
עכשיו הקטע הוא שהן באמת 100% ללא גלוטן, מה שהופך אותן לנהדרות לצליאקים והן גם טבעוניות מה שהופך אותן לטובות למי ששומר ורוצה להנות מכדור בצק עוגיות אחרי ארוחה בשרית או סתם לטבעונים שאוהבים נישנושים טעימים ובריאים.
אם אתן מקוראות הבלוג אתן כבר יודעות שאני אוהבת לכתוב את האמת בפנים, אז לא הם ממש לא דיאטנים ואפילו נחשבים כמנת שומן מכובדת. אבל… וזה אבל גדול, כל עוד אתן מנשנשות אחד כמנת חטיף הן לגמרי לגמרי יכולות להיות חלק מתוכנית אכילה מאוזנת, אפילו כזו שמיועדת לירידה במשקל.
הכנתם ונהנתם אל תשכחו לחזור ולספר איך יצא בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה.
כדורי בצק עוגיות טבעוניות וללא גלוטן
מצרכים
- 100 גרם חמאה טבעונית או שמן קוקוס מומס
- 1/4 כוס סוכר חום
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כוסות קמח שקדים
- 1/2 כפית מלח גס
- 1/2 כוס שוקולד צ'יפס
הוראות הכנה
-
מערבבים בקערה חמאה טבעוני, סוכר חום ומצית וניל.
-
מוסיפים קמח שקדים, מלח ושוקולד צ'יפס ומערבבים עד לאיחוד.
-
יוצרים כדורים בגודל רצוי ומניחים בצלחת או מגש.
-
מעבירים למקרר ללפחות חצי שעה ומגישים.
-
מאחסנים בקופסה אטומה במקרר.
2 comments
יש תחליף לקמח שקדים ?
אפשר קוקוס טחון, אבל הטעם ישתנה