אמא שלי אלג'ירית ואבא שלי פולני, כך שלצערי אין לי שום קשר למימונה, לפחות לא קשר דם 😉 מאז שאני זוכרת את עצמי, היה משהו בחגיגות המימונה שתמיד קסם לי. הממתקים, המוסיקה והחגיגה שנמשכת שעות, מה יכול להיות יותר טוב מזה?
לפני שש שנים פגשתי את החצי שלי, רוסי בלי זיקה גדולה מדי לחגי ישראל, ובטח שלא למימונה. ממש אחרי שסיימנו לחגוג את הפסח הראשון שלנו ביחד, הוא שאל "איזה מן מרוקאית את שלא עושה מימונה?" התשובה היתה "אני לא מרוקאית"……. אבל אם הואאתה רוצה מופלטה אתה בהחלט תקבל אחת (או 40 כי מי אוכל מופלטה אחת?).
וכך נוסדה מסורת חדשה וחגיגית בביתנו המשותף, המימונה! כל שנה, בצאת חג הפסח, אנחנו מזמינים אלינו חברים. מקבצים את כולם סביב שולחן המטבח ועורמים עליו מופלטות, ממתקים והמון אלכוהול.
אני משתשמשת במתכון שקיבלתי מאשתו של דוד שלי, שקיבלה אותו מאמא שלה. מתכון קלאסי למופלטה מרוקאית, ממש כמו שהיו מכינים בפס.
מאחלת לכולם תִרְבָחוּ ותִסְעָדוּ וחג מימונה שמח!
מופלטה מרוקאית
מצרכים
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפיות מלח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 50 גרם חמאה מומסת
- 2 ו-1/2 כוסות מים
- 1/2 כוס שמן
הוראות הכנה
-
בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את המלח, הקמח, השמרים והסוכר.
-
מוסיפים פנימה את המים והחמאה המומסת ולשים עד שמתקבל בצק אלסטי. אם הבצק יבש מדי מוסיפים עוד כף או שתיים של מים. ממשיכים ללוש עוד 5 דקות.
-
שופכים 1/4 כוס שמן לקערה שטוחה גדולה.
-
מחלקים את הבצק לכ-40 כדורים בגודל שווה. מניחים את הכדורים בקערה עם השמן ושופכים את שארית השמן מעל לכדורים, כך שיהיו מכוסים בשמן.
-
מניחים לכדורים לתפוח כשעה.
-
מחממים המחבת, בעזרת הידיים פותחים כל כדור ומשטחים לעיגול דק. מטגנים את המופלטה הראשונה כשתי דקות או עד שמזהיבה. את המופלטה הבאה בתור מניחים על המופלטה התחתונה, וכן הלאה. רצוי 10-12 מופלטות בכל פעם.
-
מורחים מעל המופלטות חמאה ודבש, מגלגלים ומגישים חם.