מי שעוקב אחרי באינסטגרם בטוח מכיר את ליאו! ויודע שמאז שהמגה בייבי התחיל לאכול אוכל, אני רק מחפשת תירוצים להכין לו מנות בריאות. אני יודעת שכמעט כולם חושבים שלהכין אוכל בריא לילדים בבית זה משימה בלתי אפשרית, אני נתקלת בגינה בהמון אמהות ששוברות את הראש בניסיון לגרום לילדים שלהן לאכול קצת ירקות ופירות.
אני גם נתקלת בהמון אמהות שמתבאסות ומוותרות, כאלה שיודעות שלאכול בריא זה חשוב. אבל בגלל מחסור בזמן נאלצות להציע במבה וחטיפים "בריאים" אחרים.
אז בדיוק בשביל כל האמהות, הסבתות והאבות שרוצים להאכיל את הילדים בריא אבל לא יודעים איפה להתחיל החלטתי לפרסם את המתכון למיני מאפינס שיבולת שועל גזר ופירות יער. קל להכין אותו בדיוק כמו את המתכון לעוגיות קוואקר לתינוקות, שמשגע את כל האמהות בשכונה שלי 😉
אני הכנתי את בגרסת מיני מאפינים, אבל אתם לגמרי יכולים להכין בתבנית של מאפינס סטנדרטי. כן, גם אבא של ליאו ואני משוגעים על המיני מאפינים האלה. ואם אתם הורים לסרבני ירקות ופירות, תופתעו לגלות שכשמחביאים גזר ואוכמניות במיני מאפינים הם מתקבלים בכיף גם אצל הסרבנים הכי גדולים.
מיני מאפינס שיבולת שועל גזר ופירות יער
מצרכים
- 1 ו-1/2 כוסות קוואקר דק אם מכינים למבוגרים אפשר להשתמש בקוואקר רגיל
- 1/2 כוס קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 3 כפות סוכר
- 1 כף שטוחה קינמון
- 1/4 כפית ציפורן טחון
- 1/4 כוס שמן
- 2 ביצים L
- 2 כוסות גזר מגורד כשני גזרים בינוניים
- 1 כוס פירות יער קפואים
הוראות הכנה
-
בקערה גדולה מערבבים את כל היבשים.
-
מוסיפים פנימה את השמן והביצים. מערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה.
-
מוסיפים פנימה את הגזר ופירות היער ומערבבים.
-
בעזרת שתי כפיות, יוצקים את העיסה לתבנית מיני מאפינס משומנת. אופים ב-180 מעלות 15-20 דקות או עד שהמיני מאפינים מזהיבים וקיסם שננעץ במאפין יוצא יבש עם פירורים.
הערות
- אפשר להכין את המאפינים ללא גלוטן, מחליפים את הקוואקר בקוואקר ללא גלוטן ואת הקמח לקמח כרגיל.
- אם החלטתם להכין מאפינים רגילים, הבלילה תספיק ל-12 מאפינים. זמן האפייה יתארך ל-25-30 דקות.
- אם מכינים למבוגרים אפשר להוסיף חצי כוס של אגוזים או שוקולד צ'יפס.
9 comments
היי נטע, רציתי לוודא שמדובר על כף של קינמון/כפית?
תודב!
אכן כן. כף שטוחה של קינמון 🙂
היי נטע תודה על המתכון 🙂
האם אפשר להחליף את הגזר בבטטה?
בהחלט כן!
מה אפשר לשים במקום פירות יער? חמוציות?
כל פרי שאת אוהבת 🙂
בינתיים יצא מהתנור ונראה לא משהו, מתפורר. גם לפני התנור נראה יותר מידי לא אחיד.
ועקבת אחרי המתכון בדיוק?
הי נטע. האם אפשר להשמיט את הקמח והסוכר? האם עדיין יתגבש למאפה? תודה