והרי לכם דילמה, האם אתם שותים או אוכלים מרק? אני מאמינה שיש שתי אסכולות, אלה שחושבים שמרק שותים כפתיח לארוחה, ואלה ואני בינהם שברגע שמסיימים לאכול מרק לא יכוללים להמשיך לאכול שלום יותר.
אם אתם אוהבים לאכול או לשתות מרק אז המתכון הזה הוא בול בשבילכם. מרק דלעת וגזר במרקם מושלם עם טעמים עשירים, כזה שמחמם את הבטן ואת הלב בימי חורף קרים.
מרק דלעת גזר
מצרכים:
1 כף שמן זית
500 גרם דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות
500 גרם גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
1 בצל גדול, קלוף וקצוץ גס
1 כפית כורכום
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית זרעי כוסברה גרוסים
1 ליטר ציר מרק עוף או ירקות
אופן ההכנה:
- בסיר גדול מחמימים את השמן.
- מוסיפים פנימה את הדלעת, הגזרים, הבצל, והתבלינים ומאדים עד שהירקות מזהיבים קלות, בערך 15 דקות.
- מוסיפים את ציר המרק מביאים לרתיחה, מנמיחים את האש ומכסים את הסיר במכסה. מבשלים עד שהגזר והדלעת מתרככים כ-30 דקות, בין לבין מערבבים.
- נותנים למרק להתקרר מעט. ובעזרת בלנדר מוט טוחנים את המרק, עד לקבלת מרקם אחיד וחלק או לפני העדפה.
4 comments
היי, איפה המתכון?
הי, צודקת! היתה בעיה קטנה באתר, עכשיו סודר 🙂
היי, בתמונה של המתכון יש גם גרגירי חומוס, אבל זה לא כתוב במתכון, האם זה חלק מהמתכון ? או שהתמונה לא קשורה?
תודה רבה
החומוס הוא לא חלק מהמתכון, אני השתמשתי בו כקישוט למרק 🙂