אני יכולה למלא דפים על גבי דפים עם סיפורים על פנקייקים. לספר על הפעם שסבא שלי לקח אותי לאכול פנקייקיס בטיול בת מצווה בסן פרנסיסקו או איך אמא היתה מכינה ערמות בשבתות שאבא ישן עד מאוחר ולא הכין שקשוקה.
אני בטוחה שלכל אחד עולה משהו שונה כשהוא חושב על פנקייק. יכול להיות שעבורכם פנקייק זה בכלל ארוחת בוקר מסרט או סדרה הולייוודית ולא משהו שאתם מכירים מהבית, אורחת בוקר אמריקאית קלאסית. אבל כשאני חושבת על פנקייקים אני ישר מדמיינת מלא פנקייים שמנמנים ואוורירים שמונחים אחד מעל השני וטובעים בסירופ מייפל או דבש.
וכן, אתם צודקים יש כבר בבלוג מתכון לפנקייק בריאים מקמח כוסמין מלא. אבל היום מדובר במתכון הקלאסי, פנקייק כמו של פעם שהכי כיף לאכול עם המון סירופ מייפל ופירות טריים מלמעלה או לוותר על הסירופ ולמרוח שכבה נדיבה של גבינה לבנה וקישקושים.
ואם אתם תוהים מה למתכון של פנקייק קלאסי ובלוג בריא של דיאטנית, זה בדיוק המקום להזכיר שלא כל מה שמכינים מקמח לבן מזיק לבריאות. vרשיתי לעצמי להוריד את החמאה שמוסיפים בדרך כלל, כך שבגדול אפשר לקרוא לפנקייקים דלי שומן ואם יש לכם טפלון בבית אתם גם לא חייבים לטגן אותם ויכולים לחסוך את השמן לגמרי. אם אתם ממש רוצים לטגן ממליצה לכם להשתמש בספריי שמן לשימון המחבת.
כל פנקייק מכיל 92 קלוריות ו-16 גרם פחמימות, שזה שווה ערך לפרוסת לחם סטנדרטית או 2 פרוסות לחם קל. אמרתי לכם שזה לא סוף העולם 😉 בקיצור אחד המתכונים השווים שתכינו לילדים וגם לעצמכם.
מתכון לפנקייק קלאסי
מצרכים
- 1 כוס קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 2 כפות סוכר
- 1 כוס חלב
- 1 ביצה
- 1 כפית תמצית וניל
הוראות הכנה
-
מערבבים קמח, אבקת אפייה וסוכר בקערה בינונית.
-
בקערה נפרדת טורפים את הביצים, החלב ותמצית הוניל.
-
מוסיפים את התערובת הרטובה ליבשה ומערבבים עד לאיחוד, חשוב לא לערבב יותר מדי כי אז הפנקייקים יצאו דחוסים מאוד.
-
מחממים מחבת נון סטיק בינונית. אם חייבים משמנים עם ספריי שמן בטעם חמאה ומנמיכים את האש לבינונית.
-
בעזרת מצקת יוצקים מהבלילה למחבת ונותנים לבללילה להשתטח על המחבת.
-
מטגנים במשך 1.5-2 דקות מצד אחד עד שהוא מזהיב והופכים לצד השני לעוד דקה. מוציאים וחוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה.
3 comments
היי, אפשר להחליף את הקמח בשיבולת שועל?
אני ממירה ל- 3/4 כוס קמח 3/4 כוס קוואקר (שיבולת שועל)
אוקיי אנסה.. ואם אני מכינה מחצית מהכמות זה עדיין ייצא טוב כשאשים ביצה שלמה (הכוונה שאין לי איך לחלק אותה לחצי)?