בשנים האחרונות מקרונים הפכו לעוגיות הפוזה הלאומיות, בעצם בינל"א. לקנות אותן עולה הון ולהכין אותן לוקח מלא זמן, אבל אלוהים יש עוגיה יותר מושלמת מעוגיית מקרון? אני זוכרת שבביקור האחרון שלי בפריז לא הפסקתי ל"טעום" עוגיות מקרון, בכל פטיסרי שמכבד את עצמו קניתי עוגיה. אולי זה הזמן לכתוב פוסט המלצות על פריז 😉
אז נכון שלהכין מקרונים בבית נשמע ממש מסובך, אבל האמת היא שזה די פשוט, כל עוד אתם נצמדים למתכון טוב ומכינים שלב אחרי שלב. צריך סבלנות, אבל אין כמו מקרון ביתי, בעצם אין כמו להסתכל על מקרון שהכנתם בעצמכם מגדל רגל מהממת בזמן שהוא נאפה בתנור.
וכן זה המכון האולטימטיבי להכין כקינוח לערב פסח. אין בו קמח, אפשר להכין ווריאציות שונות למילויים חלביים או פרווה. והכי חשוב תגידו לי מי לא יקצור שבחים אחרי שהוא יגיש לשולחן הקינוחים ערמה של עוגיות מקרון מפונפנות?
עוגיות מקרון
מצרכים
- 1 חלבון ביצה מיושן XL (הנחיות בהוראות הכנה)
- 1 קורט מלח
- 1 ו-1/2 כפות סוכר לבן
- 60 גרם אבקת שקדים
- 100 גרם אבקת סוכר
- אבקת צבע מאכל לבחירתכם
גאנש שוקולד (פרווה!!)
- 150 גרם שוקולד מריר איכותי
- 1/4 כוס חלב סויה
קרם תפוזים
- 2 ביצים
- 1/8 כוס סוכר
- 1/2 כוס מיץ תפוזים
- 1 ו-1/2 כפות קורנפלור
הוראות הכנה
-
מיישנים את חלבון הביצה יום מראש. מפרידים את חלבון הביצה ושומרים בטמפרטורת החדר 24-48 שעות לפני תחילת ההכנה.
-
את אבקת הסוכר והשקדים הטחונים מנפים, עד לקבלת אבקה דקה ואחידה. שימו לב שאין חתיכות שקדים קטנות באבקה.
-
בקערה נפרדת הקציפו את חלבון הביצה וקורט המלח עד לקבלת קצף רך. הוסיפו את הסוכר ואבקת צבע המאכל, והמשיכו להקציף עד לקבלת קצף יציב.
-
קפלו את אבקת השקדים והסוכר אל הקצף. שימו לב שאתם לא מערבבים יתר על המידה כך שהמסה לא הופכת נוזלית מדי. המטרה לקבל מסה סמיכה. העבירו את המסה אל שקית זילוף.
-
זלפו עיגולים קטנים על תבנית מרופדת בנייר האפייה, שימו לב שיש מרווח בין כל עיגול, הם נוטים להתפשט מעט על גבי משטח האפייה.
-
דיפקו את התבנית מספר פעמים על משטח קשה, על מנת להוציא את בועיות האוויר מהמקרונים.
-
הניחו למקרונים להתייבש בטמפרטורת החדר במשך כשעה, עד לקבלת קרום דק מעל כל מקרון.
-
את המקרונים הכניסו לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך 12-15 דקות.
-
הוציאו מהתנור כאשר המקרונים תופחים מעט ונהיית להם רגל קצף.. הניחו להתייבש ולהתקרר ונתקו מנייר האפייה.
-
חלקו את המקרונים לזוגות, מלאו במילוי האהוב עליכם והכניסו לקירור (במקרר) של לפחות 6 שעות לפני ההגשה.
מרכיבים לגאנש שוקולד (פרווה!!)
-
הניחו בקערית פיירקס את קוביות השוקולד והחלב. הכניסו למיקרו והוציאו כל 30 שניות לערבוב, עד לקבלת תערובת חלקה וסמיכה. קררו מעט, העבירו לשקית זילוף, וזלפו גבעה יפה על עוגיית מקרון אחת וסיגרו עם עוגייה נוספת.
קרם תפוזים
-
בסיר קטן מחממים את מיץ התפוזים והסוכר, שימו לב לא להביא את התערובת לרתיחה.
-
הורידו מהאש ותוך כדי ערבול מהיר הוסיפו פנימה את הביצים והקורנפלור, ערבבו היטב כך שתיווצר תערובת אחידה ללא גושים. אם המיץ חם מדי ולא ערבבתם מספיק מהר הביצים יהפכו לביצים קשות, כך שחשוב לשים לב ולא להגיע לטמפרטורה גבוה מדי ולערבב מהר מאוד.
-
את התערובת המוכנה העבירו לאש בינונית לעוד חמש דקות, תוך ערבוב.
-
הורידו מהאש וקררו במקרר. כאשר התערובת קרה מספיק העבירו לשקית זילוף וזלפו על עוגיית מקרון וסיגרו עם עוגייה נוספת.