אני מתה על עוגיות שוקולד צ'יפס! איך אפשר שלא? אם יש עוגייה אחת בעולם שאני יכולה לקרוא לה שלמות זו עוגיית שוקולד צ'יפס.
ברור לי שלא כל עוגיות השוקולד צ'יפס נוצרו זהות, והכי מבאס זה להיתקל בעוגיית שוקולד צ'יפס שהיא פשוט לא משהו. כדי להימנע מתקלות נוראיות כאלה, אני מעדיפה להכין את עוגיות השוקולד צ'יפס שלי בבית. וגם כדי להיות בטוחה בדיוק מה יש בעוגיה וגם כמה קלוריות (בכל זאת דיאטנית), אני ממש מעדיפה להכין את העוגיות שאני אוכלת בבית.
עד לא מזמן להכין עוגיות בבית היה פרוייקט אמיתי. כל זה בגלל שרוב המתכונים דורשים קירור ממושך של הבצק לפני האפייה. עכשיו בזמן האחרון אין לי יותר מדי פנאי, בכל זאת יש לי בייבי קטנצ'יק שדורש תשומת לב כל הזמן, אז חיפשתי וחיפשתי מתכון שלא דורש קירור ואיזה כיף שמצאתי את המתכון המושלם הזה בספר של אשלי רודריגז המהממת.
תאמינו לי ברגע שתכינו את הנגלה הראשונה של העוגיות האלה אתם תתמכרו! אי אפשר להפסיק לאכול אותן והן סופר קלות להכנה.
עוגיות שוקולד צ'יפס עם פטנט
מצרכים
- 110 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 3/4 כוס סוכר לבן
- 3/4 כוס סוכר חום עדיף דמררה
- 1 ביצה
- 1 כפית תמצית וניל
- 3/4 כפית אבקת אפייה
- 1/4 כפית מלח
- 1 ו-3/4 כוסות קמח אפשר גם קמח כוסמין מלא
- 225 גרם שוקולד צ'יפס עדיף 60% מוצקי קקאו
הוראות הכנה
-
מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
-
בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה, סוכר וסוכר חום ומערבלים במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת קרמית רכה
-
מנקים את דפנות הקערה במרית ומוסיפים ביצה ותמצית וניל. מערבלים עד שהביצה והוניל נטמעים בתערובת.
-
- מוסיפים את אבקת האפייה והמלח וממשיכים לערבל.
-
מנמיכים את המהירות ומוסיפים את הקמח. ממשיכים לערבל עד שמתקבלת תערובת מעט פירורית.
-
בעזרת מרית מקפלים פנימה את השוקולד צ'יפס.
-
יוצרים כדורים מהתערובת, הכי פשוט להשתמש בכף גלידה קפיצית, ומניחים בתבנית האפייה במרווחים של 5 ס"מ.
-
אופים 9-12 דקות או עד שהן מזהיבות ומתייצבות בשוליים אך עדיין מעט רכות במרכז.
-
מצננים לחלוטין בטמפ' החדר ומגישים.
הערות
שומרים את העוגיות בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
אפשר להוסיף לעוגיות 1/2 כוס פקאנים קצוצים גס או כל אגוז אחר שאוהבים.
17 comments
היי, האם אפשר להמיר את ה חמאה בשמן?
אפשר להמיר בשמן קוקוס, כל שמן צמחי אחר לא יתן את אותה תוצאה והעוגיה לא תתגבש אחרי האפייה כמו שצריך 🙂
הייי נטע
המתכון מצוין! יצא נהדר ובמרקם מעולה! מאמצת אליי בחום!
יש מקום לציין את היחסים/ הכמות בין הסוכר הלבן לחום
ולציין שיש לשטח את גבשושיות הבצק טרם האפייה (הבלילה אינה משתטחת לעוגיה דקה..) תודה!
איזה כיף!
וצודק אני מיד מתקנת 🙂
היי מהי כמות סוכר החום? לא מצויינת. תודה רבה מראש
תיקנתי יש כמויות מדויקות 🙂
היי במתכון מצויין שני סוגי סוכרים,מצויין רק 3/4 כוס סוכר האם זה סוכר חום או לבן? מהי כמות הסוכר השנייה? תודה רבה מראש
היי מתכון מצויין!
אני רק שאלה , לאיזה פטנט מכוונת הכותרת?
היי נטע!
המתכון נראה נהדר ואני מתכננת להכין את העוגיות האלה בתור הפתעה לחבר שלי שמותר לו אך ורק קמח כוסמין כך שזה נהדר! רציתי לדעת אם ואיך אפשר להמיר את הסוכר/ים לסוכר קנים?
אותה כמות אחד לאחד 🙂
עשיתי את העוגיות ומשום מה הם לא השתטחו. להיפך, הם תפחו. באסה! את בטוחה שצריך אבקת אפיה?
בטוחה!!
אולי השתמשת בקמח תופח? ואיך הטעם יצא?
השימוש בכוס מידה אוניברסלית ?
תמיד
לא ציינת כמה קלוריות לעוגייה 🙂
היי, שמתי 90 גרם שמן קוקוס בערך במקום חמאה והעוגיות יצאו קריספיות כאלה ולא רכות כמו שבד"כ מכירה עוגיות שוקוצ'יפס.. איך זה צריך להיות?
הכנתי בדיוק לפי המתכון יצא מעולה! רק מתוק מידי, אפשר להוריד רבע כוס סוכר