ראש השנה זה הכי עוגת דבש! היום אני הולכת לשתף איתכם מתכון לעוגת דבש מקמח כוסמין וקוואקר, טוויסט בריא לעוגת הדבש הקלאסית של אמא שלי.
אני יודעת שברשת יש אלפי מתכונים לעוגות דבש, אבל כולן עשירות בסוכר וקמח לבן והאמת היא שלא הייתי נותנת לליאו או לעצמי פרוסה של עוגה כזו. אז החלטתי לשדרג את המתכון הקלאסי של אמא שלי לעוגת דבש.
איך עשיתי את זה? בקלות!!
– הפחתתי את כמות השמן שבמתכון, במקומו השתמשתי במחית בננה ותפוח. את שמן הקנולה הרגיל החלפתי בשמן זית עשיר בחומצות שומן חד בילתי רוויות, להן מייחסים המון תכונות בריאותיות נפלאות. כמו הפחתת רמות הכולסטרול הרע בדם, הגברת רגישות התאים לאינסולין שעוזרת למנוע התפתחות של מחלת הסכרת מסוג 2.
– השתמשתי בקמח כוסמין וקוואקר שהעלו משמעותית את כמות הסיבים התזונתיים, והפכו את העוגה מסתם פחמימה פשוטה לפחמימה מורכבת ובריאה.
זו בהחלט עוגה ששווה לשמור ברשימת המועדפים. כיף לאכול אותה בערב ראש השנה, בבוקר החג ובינינו לאורך כל השנה. ליאו מנשנש ממנה כשהוא חוזר מהגן ואני מרגישה כמו אם השנה שהכנתי לו עוגה בריאה ומזינה, כזו שלא גורמת לי להרגיש כמו אמא מזניחה שנותנת לילד שלה ממתקים ושטויות.
אם אתם מתכוונים לחלוק את העוגה עם פיצים שקטנים מגיל שנה אל תשכחו להחליף את הדבש שבמתכון במייפל אמיתי, עד גיך שנה לא נותנים לתינוקות דבש בשום צורה גם לא בעוגה או תבשיל.
שנה טובה וחג שמח ובריא 3>
עוגת דבש מקמח כוסמין וקוואקר
מצרכים
- 1 בננה בשלה
- 113 גרם רסק תפוחי עץ
- 1/3 כוס שמן זית
- 2 ביצים
- 1 ו-3/4 כוסות קמח כוסמין מלא
- 1/2 כוס קוואקר
- 1/4 כוס חלב אפשר סויה או שקדים
- 1/2 כוס דבש
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 2 כפיות אבקת קינמון
הוראות הכנה
-
מועכים את הבננה בקערה גדולה.
-
מוסיפים את רסק התפוחים, שמן וביצים וטורפים עד לקבלת בלילה אחידה.
-
מוסיפים את יתר המצרכים ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
-
שופכים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים על 160 מעלות במשך 60 דקות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
-
מצננים היטב לפני שמגישים.
2 comments
נטע יקרה. תודה על המתכון הנפלא. שאלה לי- את השיבולת שועל מלמעלה לקישוט או לערבב גם בעיסה לעוגה??
1/2 כוס לתוך הבלילה. ואם בא לך את יכולה להוסיף חופן לקישוט