בא לי להגיד לכם לרוץ למטבח ולהכין את רוגלעך גבינות שום וטימין, רק שאני יודעת שזו סכנה ממשית לדיאטה חחחחח. עכשיו ברצינות, הכנתי רוגלעך גבינות שום וטימין שאתם ממש רוצים שיהיו על שולחן שבועות שלכם.
הם רכים בטרוף, נימוכים, טעימים והכי חשוב למרות שזה נראה כמו מלא עבודה ממש פשוט להכין אותם. אני הכנתי בגרסת מיני ויצאו לי 3 מגשים ענקיים, אבל אם אתם רוצים אתם יכולים להכין בגודל רוגלעך רגיל וזה עדיין יצא טעים בשגעון.
אני יודעת שאין כל כך מצב רוח חגיגי השנה ועדיין החלטתי ששבועות אני חייבת לחגוג עם מאפה קליל וכיפי. כזה שפשוט שולפים מצלחת ההגשה או המגש ונהנים מרכות מנחמת וכיפית. בחיי שמדובר במתכון ממש כיפי וקל גם למי שלא מבלה שעות במטבח.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה.
רוגלעך גבינות שום וטימין
מצרכים
לבצק
- 1 קילו קמח
- 20 גרם שמרים יבשים (או 60 גרם שמרים טריים)
- 130 גרם סוכר 2/3 כוסות
- 2 כוסות חלב
- 1/2 כוס שמן זית
- 2 כפיות מלח
מילוי
- 500 גרם גבינת טבורוג/כנען/טוב טעם 5%
- 200 גרם גבינה גרוזינית 5% או כל גבינה צהובה מגורדת שאוהבים
- 1 כפית עלי טימין
- 1 כפית שום גבישי
- 2 כפות חלב
להברשה
- 50 גרם חמאה או שמן זית
- 1 כפית טימין
- 1/2 כפית אבקת שום
הוראות הכנה
-
מכינים את הבצק: בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים, סוכר וחלב מחברים וו לישה ומתחילים ללוש, לשים כ-5 דקות או עד שהבצק מתאחד לגוש.
-
מוסיפים את השמן והמלח ולשים עוד 8-20 דקות. שימו לב בשלב זה נראה שהבצק מתחיל להתפרק מעט, זה בסדר המשיכו ללוש עד שהשמן יטמע בבצק.
-
מעבירים את הבצק לקערה משומנת , מכסים עם מגבת או ניילון נצמד ומשאירים להתפחה כשעה בטמפרטורת החדר או לילה במקרר עד שהבצק מכפיל את נפחו.
-
מכינים את המלית: מערבבים את כל המרכיבים בקערה עד שמתקבלת מסה שניתן למרוח בקלות על הבצק.
-
עיצוב הרוגלעך: מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים בגודלם.
-
מרדדים כל חלק למלבן גדול בעובי של כ-5 מ"מ.
-
מורחים מחצית מהמלית על המלבן ומקפלים לחצי. מרדדים שוב וחוצים לאורך בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה.
-
חותכים את הבצק למשולשים בעזרת סכין חדה או גלגלת , מגלגלים כל משולש לרוגלך קטן ( מגלגלים מהבסיס אל השפיץ). חותכים חוזרים על הכל עם החצי הנותר של הבצק.
-
מניחים את הרוגלכים במרווחים קטנים על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה, משאירים להתפחה כשעה בטמפרטורת החדר.
-
מחממים תנור ל-180 מעלות.– כשהרוגלך תפחו אופים אותם במשך 20-25 דקות או עד להזהבה.
-
ממיסים חמאה במיקרו ומוסיפים את הטימין והשום.
-
מורחים את החמאה על הרולעכים החמים.
-
מצננים מעט ומגישים.
הערות
אפשר לשמור את הרולעכים בקופסא אטומה במקרר עד 3 ימים מרגע ההכנה
1 comment
היי נטע, תודה על המתכון. האם אפשר להקפיא? ואם כן – אז לפני האפייה? או לאחריה? אודה לתשובתך.