כשאני חושבת על שקשוקה אני מיד נזכרת בשקשוקה של אבא שלי. כשהייתי קטנה אבא היה מכין שקשוקה לארוחת ערב, לא כל ערב, כי פעם אבהים היו עובדים עד שעה מאוחרת וחוזרים כשהילדים כבר ישנים. אבל מדי פעם, בערבים בהם היה מסיים לעבוד מוקדם, אבא היה חוזר ומכין לנו שקשוקה, ולא סתם שקשוקה, שקשוקה אליפות!
כשאבא היה מכין שקשוקה כל הבית הריח כמו גן עדן של שום מטוגן, תבלינים ועגבניות מבושלות. הוא היה מבשל את העגבניות על אש קטנה כמעט שעה ורק אז מוסיף את הביצים. כל אחת מאיתנו, אמא שלי, אחותי ואני היתה מקבלת ביצה מסוג אחר. אחת מקושקשת, אחת רכה ואחת מבושלת עד הסוף. אבא שלי היה מפנק עם שקשוקה מהחלומות רק בארוחות ערב, בארוחות בוקר בשבת הוא היה מכין פרנצ' טוסט.
אני לא יודעת למה, אבל ככה היה מאז שאני זוכרת את עצמי, שקשוקה לארוחת ערב ופרנצ' טוסט לארוחת בוקר. שנים שלא הבנתי למה במסעדות מגישים שקשוקה לארוחת בוקר, הרי אצלי בראש היא היתה מסווגת כארוחת ערב מפנקת.
מפה לשם, עברו כמה שנים, אני ואחותי כבר מזמן עזבנו את הבית ואף אחד לא מכין לנו שקשוקה לארוחת ערב. אבל לפעמים כשאנחנו מגיעות לארוחות בוקר בשבת, ליד הפרנצ' טוסט יש גם מחבת של שקשוקה אליפות שאבא הכין במיוחד בשבילנו.
שקשוקה אליפות
מצרכים
- 1 כף שמן זית אפשר גם קנולה
- 4 שיני שום קצוצות דק דק
- 900 גרם עגבניות מסוגים שונים חתוכות לקוביות
- 1 כפית כמון
- 1 כפית פפריקה אדומה
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 4 ביצים
- פיטרוזיליה קצוצה לקישוט
הוראות הכנה
-
מחממים מחבת שבתוכה שמן ושום.
-
כשהשום מתחיל להשחים מעט מוסיפים פנימה את העגבניות והתבלינים.
-
מבשלים על אש בינונית-נמוכה 45 דקות, מערבבים מדי פעם כדי שהעגבניות לא ידבקו לתחתית במחבת.
-
טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
-
יוצרים 4 גומות ברוטב ולכל גומה יוצקים ביצה.
-
מבשלים עד שהביצה עשויה למידת רצונכם (אני אוהבת ביצה רכה ונוזלת).
-
מקשטים בפטרויזליה קצוצה ומגישים לצד חלה טרייה.
ואם בא לכם להשקיע ממש, אתם יכולים להכין חלות טריות לניגוב הרוטב.
3 comments
טעים לאללה תודה!
מתכון פשוט וטעים סוףףףף
מתכון פשוט וטוב
תודה רבה