לפני שבוע קיבלתי מהגננת של ליאו תמונות של כל ילדי הגן ישובים לשולחן האוכל כשמולם צלחות עם קוביות עוגת שוקולד. עכשיו, יכול להיות שאתם לא מסכימים איתי, אבל לדעתי אין מקום לעוגות שוקולד בגן, ואני עדיין מתקשה להבין למה "אין אין אין חגיגה בלי בלי בלי בלי עוגה". אני יודעת שיש כאלה שחושבים שאני פנאטית, הגננת המהממת של ליאו ניסתה להסביר, ואמרה לי שלמרות ההנחיות הברורות בגן והנוהל שהנחילה, האמא שהביאה את עוגת השוקולד עם הסוכריות הצבעוניות והקצפת, פשוט לא מצאה עוגה אחרת במאפייה.
בחיי שאני לא קיצונית! בבית שלנו אוכלים הכל, אבל עוד לפני שליאו נולד אני ועדי הגענו להחלטה שממתקים ושטויות יהיו לליאו כל החיים, ואם וכל עוד זה בשליטתנו, אנחנו נאפשר לו לאכול בריא ומזין. אז ליאו אוכל עוגיות ואפילו עוגות שאני מכינה בבית, יש לנו בבית שפע של נשנושים בריאים ומזינים שאני מכינה בעצמי כמו עוגיות קוואקר, פנקייקים בריאים מקמח כוסמין, עוגיות חמאת בוטנים ועוד. וכן, יוצא שהוא מנשנש פתי בר פה ושם וגם בייגלכים, כי אני מאמינה שזה חלק מהחיים לאכול גם "שטויות" ויש תחום אפור שאפשר לשחק בו. אבל לא, הוא לא אוכל שוקולד ולא חטיפים כי אין לנו בבית וכי הוא לא חשוף לזה.
אז למה בעצם כזה חשוב לי שהילד שלי בן פחות משנתיים לא יאכל שוקולד? ולמה אני צריכה להכנס לוויכוחים מיותרים עם הסבתות, הדודות והגננות באופן קבוע? אז ככה, אני דיאטנית ילדים, ויודעת שלילדים אין שום צורך התפתחותי בחטיפים וממתקים, שמכילים כמויות גדולות של סוכרים (פחמימות), שומנים ונתרן ודלים ברכיבים תזונתיים שחיונים לגדילה והתפתחות כמו חלבונים, וויטמינים ומינראלים. לילדים ופעוטות יש מנגנון רעב ושובע שעובד מצויין לעומת מבוגרים, מבחינתם אכילת ממתק או חטיף נתפסת בתור אוכל אמיתי ולא קינוח או פינוק. אני רוצה להקנות לילד שלי הרגלי אכילה בריאים לכל החיים ולחשוף אותו לאוכל אמיתי, בריא ומזין כדי שידע לבחור מזון מסוג זה על פני מזון סופר מעובד ומתועש.
אתם יכולים רק לדמיין כמה התאכזבתי לגלות שבגן לא נשמעים לחוקים שהם עצמם הציבו, וכמה התבאסתי שליאו אכל עוגת שוקולד בפעם הראשונה דווקא בגן ודווקא כזו זולה ופושטית ממאפיה. אבל החיים הם כאלה ואני לומדת לשחרר ולזרום. למרות שבינינו ניסיתי לעשות מזה סרט ולא וויתרתי לא לגננת ולא למנהלת הגן, שקיבלו ממני שיחת "נזיפה" ידידותית, כי בכל זאת אני מבינה שהן בין הפטיש לסדן.
מה לכל מה שקרה בגן ולעוגיות בננה וקוואקר? כמו שאמרתי קודם אני ממש לא קיצונית ומבינה שילדים תמיד ידרשו עוגיות, ממתקים וחטיפים, גם אם הם לא ממש מבינים מה זה. מהרגע שליאו התחיל לאכול מוצקים אני מכינה לו, לפחות פעם בשבוע, עוגה או עוגיות בריאות בבית, אני משתדלת לאפות עם כמה שפחות סוכר וקמח לבן וכמעט תמיד אני מוסיפה קוואקר ופרי שיש לי בבית.
האמת היא שרוב הפעמים אני פשוט מאלתרת, אבל עוגיות בננה וקוואקר מככבות אצלנו כבר כמה שבועות, ומהרגע שפרסמתי תמונה שלהן בסטוריז באינסטוש לא הפסיקו לפנות אלי בבקשה למתכון. עד עכשיו שלחתי לכל מי שביקש את המתכון באישי, אבל אז הבנתי שעוד הרבה אמהות ואבות יכולים להנות ממתכון כתוב ומסודר.
ממליצה לכם להכין כמות כפולה כבר מראש, כי למרות שאני מכינה את העוגיות לליאו, אני ועדי מחסלים אותם 😉 אה…. וכמו תמיד, אל תשכחו לחזור ולספר לי איך יצא <3
עוגיות בננה וקוואקר לפעוטות וילדים
מצרכים
- 1 בננה ביננונית בשלה
- 1 כף חמאת בוטנים טבעית ללא תוספת סוכר
- 1 ביצה
- 2 כפות סוכר חום אפשר גם לבן
- 1/2 כוס קמח כוסמין מלא
- 1 ו-1/4 כוסות קוואקר דק אפשר גם רגיל
הוראות הכנה
-
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנטץ
-
מועכים את הבננה בקערה גדולה.
-
מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
-
בעזרת 2 כפות או כף לגלידה יוצרים עוגיות בגודל שווה ומניחים בתבנית האפייה.
-
אופים במשך 12-15 דקות או עד שהעוגיות מתייצבות והשוליים שלהן מזהיב מעט.
-
מצננים היטב ושומרים במיכל אטום עד 5 ימים.
הערות
אם מכינים כמות כפולה של העיסה מומלץ להשתמש ב-3 בננות.
8 comments
את פשוט מהממת. יופי של פוסט, העוגיות נראות מעולה ואני מתה עלייך ♥
את בעצמך!!!!
חייבות כבר להיפגש, אם לא לצילומים לחנוכה אז לפחות לקפה 3>
הי נטע העוגיות יוצאות קריספיות? פשוט אוהבת יותר עוגיות קריספיות
הי נורית,
הם יוצאות מעולה ומעט קריספיות. חשוב לזכור שזה עוגיות לילדים אז הםן לא ממש נוקשות, די רכות שיהיו קלות ללעיסה
הי נטע…אם אני בקטע של תזונה בריאה ורוצה תחליף בריא לארוחת ביניים זה מתאים? ואם כן כמה עוגיות מותר כארוחת ביניים.
צהריים טובים
האם ניתן להקפיא את העוגיות?
יצאו לי ממש קשות, הייתי צריכה לזרוק
לא יודעת מה עשיתי לא נכון, פעלתי לפי המתכון
אולי אפית בחום גבוה מדי או למשך זמן ארול מדי