גם לכם חם? לא מסוגלים להפעיל את התנור ולאפות? מצאתי מתכון מושלם לימי הקיץ הלוהטים, כזה שלא דורש הפעלת תנור והכי כיף לאכול אותו ישר מהמקרר. חטיף צ'יריוס חמאת בוטנים ושוקולד ללא אפייה, החטיף שלכם לקיץ ובינינו גם לחורף.
כבר כמה שבועות שאני רוצה לעלות מתכון שלא דורש אפייה, כזה שאפשר להכין עם ילדים ולא דורש הפעלת תנור או כיריים. החלטתי שאני חייבת מתכון בריא ופשוט בבלוג, הרעיון הראשוני שלי היה חטיף קלאסי של אורז תפוח עם שוקולד, כמו שאמא שלי היתה מכינה איתי כשהייתי קטנה. החלפתי את השוקולד בחמאת בוטנים, ולא מצאתי בשום מקום אורז תפוח אז יצא חטיף צ'יריוס חמאת בוטנים ושוקולד, קל ומהיר להכנה וסופר בריא.
המתכון הזה הוא אחד הקלים. אפשר להכין אותו בתבנית כמו שאני הכנתי הפעם, או להכין את התערובת ובעזרת כף ליצוק למנג'טים. לא משנה איך תכינו את החטיפים העיקר שתכינו אותם ותמצאו מקום טוב להחביא אותם במקרר, כי הם מתחסלים בצ'יק.
ויש גם סרטון עם כל שלבי ההכנה בערוץ היוטיוב שלי!
חטיף צ'יריוס חמאת בוטנים ושוקולד
מצרכים
- 100 גרם חמאה מומסת
- 1/3 כוס דבש
- 1/3 כוס מייפל אמיתי
- 1 כוס חמאת בוטנים חלקה
- 5 כוסות צ'יריוס שיבולת שועל אפשר גם מולטי
- 350 גרם שוקולד מריר
הוראות הכנה
-
בקערה גדולה מערבבים חמאה מומסת, דבש, מייפל וחמאת בוטנים, עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה .
-
מוסיפים פנימה את הצ'יריוס ומערבבים, עד שכל הצ'יריוס מכוסים בתערובת.
-
יוצקים את התערובת לתבנית 23X33 ס"מ מרופדת בנייר אפייה. משטחים את המסה לשכבה אחידה.
-
בקערה מתאימה למיקרו ממיסים את השוקולד והשמן ומערבבים עד שמתקבל רוטב שוקולד מבריק.
-
יוצקים את השוקולד מעל לשכבת הצ'יריוס ומשטחים לשכבה אחידה.
-
מכניסים למקרר ללפחות שעה לפני שמוציאים וחותכים לחטיפים אישיים.
הערות
שומרים בכלי אטום במקרר עד שבוע, אצלנו זה החזיק בדיוק יומיים לפני שחוסל.
3 comments
יואו נראים מעולההההה ♥
תודה רבה 3>
אפשר לוותר על החמאה?