Array
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
טופו בתנור

טופו בתנור הוא אחד מהמתכונים שאני הכי אוהבת להכין בבית. אני יודעת שרוב האנשים מעקמים את האף כשהם רק שומעים את המילה טופו, וחושבים שלהכין אותו בבית זה ממש מיותר. והרבה גם חושבים שאם הם לא צמחונים או טבעונים, אין להם שום סיבה לטרוח ולהתעסק עם הגוש הצמיג והלבן הזה?

אז הרשו להציג בפניכם עולם חדש וסופר טעים, עולם שבו אתם מכינים טופו קריספי וסופר טעים בפחות מ-30 דקות, וכל זה בלי להדליק את האש לשניה.

הסוד להכנת טופו טעים הוא לסחוט את גוש הטופו היטב מכל הנוזלים שבתוכו. האמריקאים מצאו דרך למסחר את העניין והמציאו את הטופו פרס, כישראלים אמיתיים אתם יכולים לעשות זאת בבית עם מחבת כבדה. פתחו את חבילת הטופו וסננו מנוזלים. הניחו את גוש הטופו על קרש חיתוך מרופד במספר שכבות של מגבת נייר, הניחו עוד מספר שכבות של נייר מגבת מעל והניחו מעל כל זה חפץ כבד, אני תמיד מניחה מחבת ברזל עם קילו סוכר או קמח (באריזה המקורית 😉 ), מניחים כך למינימום 20 דקות.

ברגע שהטופו סחוט מנוזלים מיותרים הוא מוכן לספוג כל טעם שתרצו. זה בדיוק הזמן לחתוך אותו לגודל רצוי אני אוהבת קוביות או מקלות, ולהשרות במרינדה שאתם הכי אוהבים.

ועכשיו לפטנט שהופך את הטופו לקריספי באפייה, ממלאים שקית זיפ לוק בקורנפלור, מכניסים פנימה את הטופו שהושרה ומשקשקים היטב. אל השלב הזה אסור לוותר, בלי קורנפלור הטופו לא יהייה קריספי, הוא יהייה טעים אבל לא קריספי ומתפצח. טופו בתנור

זהו, זה כל הסיפור, אמרתי לכם שזה פשוט. עכשיו אופים בתבנית מרופדת בנייר אפייה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. אני אוהבת לנשנש כמו נאגטס או להגיש עם רוטב אסייתי על מצע של אורז.ועכשיו לפטנט שהופך את הטופו לקריספי באפייה, ממלאים שקית זיפ לוק בקורנפלור, מכניסים פנימה את הטופו שהושרה ומשקשקים היטב. אל השלב הזה אסור לוותר, בלי קורנפלור הטופו לא יהייה קריספי, הוא יהייה טעים אבל לא קריספי ומתפצח.

5 from 2 votes
הדפס

טופו בתנור - כל מה שאתם חייבים לדעת

זמן הכנה 5 minutes
משך הבישול 25 minutes
סה"כ זמן הכנה 30 minutes
מספר מנות 2 מנות

מצרכים

  • 300 גרם טופו קשה

למרינדה

  • 3 כפות רוטב סויה
  • 1 כף שמן שומשום אפשר גם שמן זית
  • 1 כף סירופ מייפל
  • 2 כפיות אבקת שום

לציפוי

  • 4 כפות קורנפלור

רוטב אסייתי

  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 2 כפות חומץ אורז
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 כף שורש ג'ינג'ר מגורד
  • 1 כפית צ'ילי יבש

הוראות הכנה

  1. סוחטים את גוש הטופו מהנוזלים. מניחים את הגוש עטוף בניירות מגבת על משטח חיתוך ומניחים מעל מחבת ברזל כבדה עם משקולת.

  2. מכינים את המרינדה: מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב  בקערה בינונית.

  3. חותכים את הטופו הסחוט לקוביות בגודל 1.5-2 ס"מ, ומכניסים למרינדה. מערבבים ונותנים לטופו לנוח במרינדה כחמש דקות.

  4. מניחים את הקורנפלור בשקית זיפ לוק, מוסיפים פנימה את הטופו ומשקשקים היטב.

  5. מעבירים את קוביות הטופו המצופות לתבנית מצופה בנייר פרגמנט. אופים 25 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס.

להכנת הרוטב

  1. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה קטנה.

ועכשיו לפטנט שהופך את הטופו לקריספי באפייה, ממלאים שקית זיפ לוק בקורנפלור, מכניסים פנימה את הטופו שהושרה ומשקשקים היטב. אל השלב הזה אסור לוותר, בלי קורנפלור הטופו לא יהייה קריספי, הוא יהייה טעים אבל לא קריספי ומתפצח.

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לתייג #המטבחשלנטע באינסטוש!

9 comments
1

בטח יעניין אתכם גם

9 comments

רעות 2 באפריל 2020 - 22:38

זה עכשיו בתנור ונראה פצצה! תודה. בדיוק מה שחיפשתי

Reply
אביב 25 ביולי 2020 - 20:25

נראה נהדר, רציתי לוודא שהרוטב הראשון שמוזכר במתכון הוא בעצם מרינדה.

Reply
נטע ליבנה 26 ביולי 2020 - 13:59

אכן המרינדה!

Reply
מירב 22 באוקטובר 2020 - 18:17

5 stars
נטע, זה ממש טעים. אולי יש אפשרות להחליף את הקורנפלור במשהו יותר בריא?
תודה

Reply
נטע ליבנה 23 באוקטובר 2020 - 15:54

תודה!! הקורנפלור זה מה שנותן את הקראנצ'יות

Reply
סיון 5 בנובמבר 2020 - 19:17

5 stars
הטריק עם הקורנפלור גאוני! יצא פשוט מושלם, תודה רבה!

Reply
אורלי 17 בנובמבר 2021 - 9:28

זה מתכון מעולה! תודה.
מוסיפה גם לסלטים או מנשנשת ככה.
שתי שאלות:
1. האם לשמור למחר במקרר או בחוץ? כדי שישאר קרנצי?
2. האם אפשר להחליף את השקית בקופסה? אקולוגי יותר..

Reply
ayana 17 בנובמבר 2022 - 18:39

אפשר טפיוקה במקום קורנפלור? תודה

Reply
נטע ליבנה 4 בדצמבר 2022 - 13:19

לא יודעת, אף פעם לא עבדתי עם טפיוקה

Reply

Leave a Comment






This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.