יש לי ווידוי קטן, טוב זה לא ממש ווידו ובטח גם לכם זה קורה אבל אני חייבת לכתוב את זה פה ולספר שלא תמיד יש לי זמן להכין ארוחות צהריים מפונפנות. לא רק שאין לי זמן, לפעמים אני מגיעה לאמצע השבוע ומגלה שמרוב שהייתי עסוקה בעבודה ועם ליאו, גם אין יותר מדי מצרכים להכין מהם משהו מושקע במיוחד.
מה שתמיד תמיד תמצאו אצלי במקרר זה כמה גושים של טופו, למקרה חרום ואורז מבושל. כך שיוצא שבימי שלישי אנחנו כמעט תמיד אוכלים שאריות שיש במקרר. זה אולי נשמע רע, אבל הצלחתי לדייק הכנת ארוחה שלמה משאריות לדרגת אומנות (לפחות אם תשאלו אותי 😉 ).
ולמה אני מספרת לכם את זה? כי ביום שלישי פירסמתי תמונה של טופו מוקפץ עם ירקות ואורז בסטוריז שלי, ומאז הגיעו אלי מבול של בקשות למתכון. באמת שלפני זה לא היה עולה בדעתי לככתוב בבלוג מתכון לארוחת שאריות אבל אתם ביקשתם, אז רצתי לכתוב את המתכון.
כתבתי לכם מתכון מדויק למנה שפרסמתי ביום שלישי, אבל אתם יכולים לשדרג אותה ולשנות בקלות ובהתאם למה שיש בבית:
– אפשר להוסיף פלפלים וקישואים
– רגע לפני שמוסיפים את הטופו אפשר להוסיף בצל קצוץ שיתן טעם קצת יותר מתקתק למנה כולה
– אם אין לכם אורז אפשר להכין את עם אטריות אורז או שעועית שמכינים בכמה דקות בלי לבשל
– לנו יש שותף פיצי שאוכל איתנו הכל, אבל אם אין לכם ילדים קטנטנים בבית אפשר להוסיף לשום ולג'ינגר בוטנים או קשיו ולהוסיף קראנצ'יות כיפית לכל הארוחה
טופו מוקפץ עם ירקות ואורז
מצרכים
- 1 כף שמן קנולה
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ
- 300 גרם טופו קשה חתוך לקוביות בגודל 1X1 ס"מ
- 3 גזרים קטנים פרוסים לעיגולים
- 1 כוס אפונה עדינה קפואה
- 1 ו-1/2 כוסות אורז מבושל
- 2 כפות רוטב סויה ללא נתרן
- 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
הוראות הכנה
-
במחבת גדולה מחממים את השמן, השום והג'ינג'ר.
-
מוסיפים פנימה את הטופו ומטגנים, תוך כדי ערבוב, כשלוש דקות או עד שמתחיל להשחים.
-
מוסיפים פנימה את הגזר ומטגנים עוד 3 דקות, כדי שהגזר יתרכך מעט.
-
מוסיפים את האפונה והאורז, מערבבים ומטגנים עוד 2-3 דקות.
-
מוסיפים את הסויה והצ'ילי המתוק מעברבבים ומהיטב כך שכל התבשיל יספוג את הרוטב.
-
מגישים חם.