אם יש חומר גלם שאני מאוהבת בו זה כרובית. היא דלת קלוריות, סופר מתמסרת לטעמים ואפשר להכין ממנה כמעט הכל מפיצה ועד אורז מוקפץ וקציצות.
האמת היא שאני אוהבת להרתיח כרובית שלמה במים, להוסיף מיץ לימון ומעט מלח ולנשנש מול הטלויזיה. אני יודעת שרובכם בטח מגלגלים עיניים אבל אני תמיד מחפשת נשנושים זולים בקלוריות וכרובית מתיישבת בול במשבצת הזו.
כרובית צלויה בתנור דורשת טיפה יותר השקעה מכרובית מורתחת, ותאמינו לי שהעוד שתי דקות עבודה האלה שוות כל ביס. מפרקים כרובית טרייה לפרחים מושחים במעט שמן ותבלינים וצולים בתנור, ממש פשוט. בינינו גם כרובית צלויה בתנור בלי תוספות זה נפלא, אבל אם בא לכם להשקיע עוד דקה אתם יכולים לשדרג אותה לרמת תוספת לארוחה עם קצת מיץ לימון ופיטרוזיליה קצוצה.
אני מגישה את הכרובית כתוספת למנות בשר ודגים, אבל לגמרי עוברת כסלט בכל ארוחה קלילה שמגישים. ואם אתם מנסים לשמור על הגיזרה זה אחד המתכונים שהכי כדאי לכם לשמור בספריית המועדפים, כי הוא עשיר בסיבים תזונתיים ודל בקלוריות.
כרובית צלויה בתנור עם המון לימון ופיטרוזיליה
מצרכים
- 1 ראש כרובית גדול
- 2 כפות שמן זית איכותי
- 3 ענפים טימין מפרידים את העלים מהגבעול
- 1 כפית מלח גס
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס גס
לרוטב
- מיץ מלימון שלם
- 1/4 צרור פיטרוזיליה קצוץ דק
הוראות הכנה
-
מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט.
-
מפרקים את ראש הכרובית לפרחים, שוטפים ומייבשים.
-
מכניסים לקערה גדולה את פרחי הכרובית השמן והתבלינים. מערבבים היטב כך שכל הפרחים יעטפו בשמן והתבלינים.
-
מסדרים את פרחי הכרובית בתבנית ואופים 25-30 דקות. חשוב להפוך את פרחי הכרובית אחרי 10 דקות בתנור. הכרובית מוכנה כשהיא מזהיבה ומזלג ננעץ בפרחים בקלות.
-
מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים לחלוטין.
-
מעבירים את פרחי הכרובית לקערה שופחים מעל את מיץ הלימון והפטרוזיליה, מערבבים ומגישים.