איזו התרגשות!!!! היום עולה ערוץ היוטוב החדש שלי, ואני מתרגשת ברמות של כלה 😉 תכננתי לפתוח ערוץ כבר מזמן, אבל כל פעם היה לי תירוץ אחר למה לא. אז אחרי המון התלבטויות ובעיטות קלות בטוסיק מאור ועדי, החלטתי שזהו ואני באמת חייבת להתחיל. אתם יותר ממוזמנים לקפוץ לערוץ, להרשם, להגיב ובעיקר לכתוב לי מה אתם חושבים!!
ברור שחשבתי להתחיל עם מתכון סופר חגיגי, אבל בסופו של דבר הערוץ בדיוק כמו הבלוג יעסוק במתכונים מהירים ובריאים לכל המשפחה, אז החלטתי להתחיל ממתכון סופר פשוט וכיפי למאפינס פירות יער שילדים אוהבים.
אני יודעת שממש יקר להשיג פירות יער טריים בארץ, ובגלל זה המתכון הגאוני הזה השתמשתי בפירות יער קפואים שעשו את העבודה באופן מושלם. מכינים את המאפינס עם קמח מלא ושיבולת שועל שמכילים המון סיבים תזונתיים שעושים רק טוב למערכת העיכול (בכל זאת דיאטנית) ולבריאות בכלל. ארוחת בוקר מושלמת ובריאה לילדים שבחופשה וגם כאלה שמעדיפים לנשנש בדרך לבית הספר.
המאפינים עברו את מבחן הטעימות של ליאו בהצלחה יתרה, וגם את מבחן הפריזר. כלומר הם מושלמים לילדים, ואפשר להקפיא אותם בפריזר ולהפשיר מתי שרוצים. ואם אתם מחפשים פעילות כיפית לעשות עם הילדים שבחופשה, המאפינים פשוט מושלמים להכנה עם קטנטנים.
כמובן שאני מצרפת את הסרטון הראשון שלי למאפינס פירות יער שילדים אוהבים ממש בהמשך, מתחת למתכון!
מאפינס פירות יער שילדים אוהבים
מצרכים
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1/2 כוס קמח מלא
- 3/4 כוס קמח לבן
- 3/4 כוס שיבולת שועל
- 1 ו-1/2 כפיות אבקת אפייה
- קורט מלח
- 1 ביצה
- 1 כפית תמצית וניל
- 3/4 כוס חלב אפשר חלב סויה או שקדים לגרסת פרווה
- 1/3 כוס שמן
- 2 כוסות פירות יער קפואים מופשרים
הוראות הכנה
-
מנפים את הקמחים ואבקת האפייה לקערה גדולה.
-
מוסיפים פנימה שיבולת השועל, סוכר, אבקת אפייה ומלח ומערבבים היטב.
-
בקערה נפרדת טורפים ביצה, תמצית וניל, חלב ושמן.
-
מוסיפים את הרטובים ליבשים ומערבבים רק עד לאיחוד החומרים. שימו לב לא לערבב יותר מדי, כי אז המאפינים יצאו דחוסים מאוד.
-
מוסיפים לבלילה את פירות היער המופשרים ומערבבים רק עד שהפירות נטמעים בתערובת.
-
יוצקים את הבלילה לתבנית מאפינים משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, 17-20 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז מאפין יוצא יבש.
-
מצננים את המאפינס לפחות 10 דקות לפני ששולפים מהתבנית.
לחצו כאן למתכונים נוספים של אוכל שילדים אוהבים!
10 comments
נראה נהדר! הבן שלי לא אוהב פירות באוכל. מה את אומרת על לרסק תפוח או בננה ולשלב במאפינס, או שהתפוח לח מדי? יש לך עוד רעיונות?
תודה! מאמינה שקוביות תפוח קטנות יעבוד מצויין. הבננה לעומת זאת לא כל כך.
דווחי איך יוצא 🙂
איזה כיף לראות ולשמוע אותך את מהממת!!
המתכון נראה מושלם! אנסה מחר לכבוד ארוחת חג השבועות☺️?
איזה כיף לי!
תודה וחג שמח 🙂
האם אפשר לעשות רק מקמח כוסמין?
כן!!!!
יעבוד בתור עוגה?
האם יעבוד בתור עוגה
יעבוד
יעבוד!
תצטרכי להשאיר יותר זמן בתנור