מי שעוקב אחרי באינסטוש כבר יודע שבשנתיים האחרונות אני מרגישה שקצת הורדתי הילוך. האמהות החדשה לליאו מאתגרת אותי כל יום מחדש ולמרות האהבה הענקית והאושר שאני מרגישה כל שניה ביום, לפעמים אני יש לי תחושה שאני קורסת ולא מצליחה להרים את הראש.
מאז שליאו נולד החיים שלי השתנו, הקצב ירד והיכולת שלי לג'אנגל בין הדברים הרבים שאני עושה הכפילה ואולי אפילו שלשה את עצמה. אני לא מאמינה גדולה בסיכום השנה שחלפה, אבל החלטתי שבשנה החדשה אני עושה שינוי וחוזרת לפעול במרץ בכל התחומים. והשלב הראשון הוא להחזיר את הקליניקה שלי לפעילות מלאה.
בניתי לעצמי תוכנית פעולה והצבתי ייעדים חדשים. אחד מהם הוא לחזור ולהעביר הרצאות על אורח חיים בריא וסדנאות בישול בריא.
ההחלטה לחזור לפעילות מלאה הגיעה לי בדיוק בזמן והזכירה לי כמה חשובים מתכונים פשוטים, טעימים ובריאים בעיקר בתקופות לחוצות כמו עכשיו. תקופות בהם לקחת הפסקה ארוכה לעמוד במטבח מרגיש כמו בזבוז של יום עבודה או זמן עם ליאו.
המתכון לנתחי עוף בלימון ושעועית ירוקה נכנס בול למשבצת של מתכון מהיר ובריא. אני אישית לא מסוגלת לגעת בעוף טרי ותמיד מטילה על עדי את משימת חיתוך הנתחונים, אבל אפשר לבקש מהקצב שיעשה זאת עבורכם. מבחינתי סיר אחד שמכיל בתוכו את מנת החלבון והירקות של הארוחה הוא פתרון מושלם לאמהות ואבות עסוקים שחשוב להם שבבית יהייה אוכל בריא ומזין עבורם ועבור ילדיהם.
נתחי עוף בלימון ושעועית ירוקה
מצרכים
- 1 ק"ג פילה עוף חתוך לקוביות בגודל 3X3 ס"מ
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 600 גרם שעועית ירוקה אני השתמשתי בקפואה והפשרתי לפני הבישול
- 2 כפות שמן זית
- 4 שיני שום קצוצות דק
- 1 כפית תערובת תבליני הרב דה פרובנס
- 1/2 כפית צ'ילי יבש
- 1/2 כוס יין לבן או ציר מרק עוף
- מיץ מלימון שלם
- 1/4 כוס פיטרוזיליה קצוצה
הוראות הכנה
-
מפזרים מלח ופלפל על נתחי פילה העוף.
-
מחממים שמן במחבת גדולה או סיק סוטאג'. מניחים את נתחי העוף במחבת ומטגנים במשך 4-5 דקות ולא הופכים עד שהחלק התחתון צרוב יפה וזהוב.
-
הופכים לצד השני ומטגנים עוד 2-3 דקות, מוסיפים מחצית מכמות השום ואת תערובת תבליני פרובנס והצ'ילי ומערבבים היטב.
-
מוציאים את העוף לצלחת ומניחים בצד.
-
מוסיפים את יתר השום והיין למחבת. מביאים לרתיחה ומנמיחים את האש, ממשיכים לבשל עד שהרוטב מצטמצם מעט.
-
מוסיפים לסיר את נתחי העוף, השעועית ומיץ הלימון. מערבבים ומבשלים עוד 5-7 דקות.
-
מפזרים את הפיטרוזיליה מעל מערבבים ומגישים חם!
1 comment
היי נטע,
תוכלי לתת תחליף לתבלין הרב דה פרובנס?
איזה תבלינים דומים יכולים להיות גם מתאימים?
תודה!