סלמון בתנור ברוטב דבש ושום, ארוחת צהריים או ערב סופר קלה! מנה מושלמת למיל פרפ, אפשר להכין ולשמור במקרר שלושה ימים ולחמם שניה לפני שיושבים לאכול.
כדיאטנית אני נתקלת בהרבה מטופלים וגם חברים שמבקשים ממני לעלות יותר מתכונים שאפשר להכין מראש ולשמור במקרר. לא לכולם יש את הכוח או הסבלנות להגיע הביתה בסוף יום עבודה ולהתחיל להכין ארוחה מאפס. תכלס אפילו לי אין תמיד כח להתחיל לבשל ארוחה בסוף יום ואני עוד עובדת מהבית לרוב.
אז חשבתי שבשנה החדשה אני אעלה יותר מתכונים שמתאימים למיל פרפ (mewl prep), בדיוק כמו המתכון לסלמון בתנור ברוטב דבש ושום. ההכנה פה סופר פשוטה, קונים סלמון מניחים בתבנית, מערבבים מרכיבים לרוטב, יוצקים מעל לסלמון ואופים בתנור. באמת שאין יותר פשוט מזה, אבל אם גם לזה אין לכם כוח או יכולת באמצע היום, אפשר להכין מראש ולשמור במקרר.
אני יודעת שסלמון זה דג בנאלי, כאילו כולם מכינים אותו הוא מיובא מחו"ל לרוב ולא באמת עומד בציפיות שלנו לגבי האומגה 3. יחד עם זאת, חשוב לי לציין שבעיני למרות שעדיף תמיד לאכול מקומי ובאמת שאין על דגי הים בישראל, סלמון הוא בחירה ממש לא רעה ואפילו מצויינת לארוחת צהריים או ערב. הוא עשיר בחלבון ומכיל 20 גרם חלבון לכל 100 גרם סלמון, הוא משביע והוא כן מכיל אומגה 3, אפילו שהכמות לא גבוהה כפי שאנו מצפים וזאת בגלל שאנו קונים דגי סלמון שגודלו בבריכות ולא פרא.
עכשיו אחרי שחפרתי לכם קצת על הסלמון ולמה כדאי לכם להוסיף אותו לתפריט השבועי/חודשי, שולחת אתכם להכין את אחד המתכונים הכי פשוטים שיש ולהנות ממנה סופר טעימה. אני אוהבת לשלב את הסלמון עם ברוקולי מאודה, אבל אם תשאלו את ליאו ועדי הם יגידו שהכי כיף זה לאכול את הסלמון לצד פסטה ?♀️
יאלה רוצו להכין! כמו תמיד, מחכה לשמוע איך יצא לכם בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה
סלמון בתנור ברוטב דבש ושום
מצרכים
- 4 פרוסות פילה סלמון במשקל 200 גרם
לרוטב
- 5 שיני שום פרוסות דק
- 4 כפות רוטב סויה (עדיף דל נתרן)
- 2 כפות דבש
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
הוראות הכנה
-
מחממים תנור ל-200 מעלוץ. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
-
מניחים את פרוסות הסלמון במגש במרחק 1-2 ס"מ זה מזה.
-
מערבבים את מרכיבים הרוטב היטב ומורחים על פרוסות הסלמון.
-
אופים בתנור 12-15 דקות או עד שהסלמון מזהיב בחלקו העליון.