בשישי האחרון פרסמתי תמונה של עוף מוקפץ ברוטב אסיתי, מנה פשוטה וסופר טעימה. נכון זו לא המנה הכי בריאה בעולם, אבל קיבלתי עשרות פניות באינסטוש שביקשו את המתכון אז החלטתי שאם יש כזו דרישה אני זורמת ומפרסמת את המתכון.
אני יודעת שהבלוג חזר למתכונת הבריאה שלו והמתכון הזה הוא לא הכי בריא בעולם, אבל בואו נודה בזה לאכול בריא כל הזמן זה לא פשוט וקצת מעייף. עכשיו זה לא שהמתכון לעוף מוקפץ הוא איזה חטא נוראי ובחיי שאם מכינים אותו פעם ב….. זה לא אסון, רק שזה לא מתכון שהייתי מקטלגת תחת המתכונים הבריאים בבלוג.
אני מאמינה גדולה בחוק ה-80-20, 80% מהזמן אוכלים בריא 20% אוכלים מה שרוצים. ולמה אתם שואלים? כי אני דיאטנית ואני נתקלת כל יום בעבודה בהמון מטופלים שלמרות הרצון לאכול בריא 100% מהזמן נתקלים בקשיים לעמוד במשימה. מסטודנטים ועד למנכ"לים תאמיני לי שכולנו ניצבים מול אותם קשיים ולפעמים לא יודעים מה לעשות כשאנו ניצבים מול אוכל לא בריא. אז למדתי לשחרר ואני מלמדת את המטופלים שלי לעשות את אותו הדבר, זה בסדר לאכול לפעמים עוף מוקפץ עם המון שמן (3 כפות על קילו זה לא באמת כזה הרבה) וסוכר. כל עוד אנחנו מקפידים רוב הזמן, ארוחה אחת ממש ממש לא תהרוג אותנו או תפגע לנו בדיאטה.
עוף מוקפץ ברוטב אסייתי הוא לגמרי "אוכל מנחם" שגם מבוגרים וגם ילדים אוהבים וההוכחה כמו תמיד היא שליאו ועדי חיסלו את המנות שהגשתי להן, ליאו אפילו ביקש תוספת 😉 החלק הכי קשה ומסובך הבמתכון הוא לחתוך את הפילה עוף לקוביות ואני ממש ממליצה לכם לא לדלג על השלב הזה, ככל שקוביות העוף יותר קטנות הן סופגות יותר מהרוטב והטעמים.
אפשר להגיש את העוף המוקפץ על מצע של אורז לבן מאודה או לאכול אותו לצד סלט ירקות אם אתם חוסכים בפחמימות וסוכרים. ואל תשכחו לחזור ולספר לי איך יצא או לתייג אותי באינסטוש 3>
עוף מוקפץ ברוטב אסייתי
מצרכים
לעוף
- 1 ק"ג פילה עוף חתוך לקוביות
- 3/4 כוס תערובת ציפוי נאגטס מאסטר שף אפשר גם קורנפלור
- 1/2 כוס מים
- 2 כפות שמן קנולה
לרוטב
- 1 כף שמן קנולה
- 1 כף חומץ אורז
- 1 כפית אבקת שום
- 2 כפות דבש
- 2 כפות צ'ילי מתוק
- 2 כפות סוכר חום
- 3 כפות קטשופ
- 4 כפות רוטב סויה דל נתרן
להגשה
- 3 כפות שומשום מלא אפשר גם רגיל
- 1 גבעול בצל ירוק פרוס לעיגולים
הוראות הכנה
-
מכינים את תערובת הציפוי לעוף, מערבבים את תערובת הציפוי עם המים.
-
יוצקים את התערובת על קוביות העוף ומערבבים היטב, כך שכל קוביות העוף נעטפות בתערובת.
-
מחממים את השמן במחבת גדולה או סוטאג' ומטגנים את קוביות העוף עד להזהבה.
-
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערית ומוסיפים לקוביות העוף.
-
ממשיכים לבשל תוך ערבוב עד לרתיחה ומנמיכים את האש.
-
מבשלים על אש קטנה עוד חמש דקות, מפזרים מעל את השומשום ומגישים.
-
אפשר לפזר מעל בצל ירוק פרוס.
5 comments
נראה מצויין. שאלה, גרה בחול ואין את התערובת ציפוי הזו. אם אני מחליפה בקורנפלור להתנהג אותו דבר? לערבב 3/4 כוס קורנפלור עם מים ולערבב את הקוביות עוף בתוך?
כמה שמן לחמם כדי לטגן את העוף?
סוף סוף.. זה מה שחיפשתי. יצא מעולה. מתכון מדוייק ומוצלח. ( השתמשתי בקורנפלור )
יצא טעים ממממש אבל כמעט כל הציפוי ירד לי בטיגון, יש לך טיפים לאיך לעשות את זה נכון?
יצא טעים אבל קמחי קצת ומאוד לבן. פחדתי שאם אטגן את חזה העוף (היה לי רצועות ולא קוביות), אז החזה עוף יהפוך לקשה. איך עושים שזה יצא שחום כמו בתמונה ולא קמחי מהקורנפלור? ושאלה- הכף שמן היא לטיגון או לתערובת של הקורנפלור והמים?