אני מתה על מתכונים פשוטים ומהירים! כמה שפחות מצרכים ושלבי הכנה ככה יותר טוב, בדיוק כמו עוגיות החמאת בוטנים ב-3 מצרכים שפרסמתי שבוע שעבר.
אם אתם קוראים את הבלוג אתם יודעים שאני "אמא צעירה", כלומר בת 38 בלה אבל עם תינוק חמוד בן שנה וחצי. עכשיו אם יש משהו שאמהות אוהבות זה מתכונים שמתקתקים בצ'יק, כאלה שאפשר להכין תוך פחות מחצי שעה מהרגע שנכנסים הביתה.
לפני כמה שבועות נתקלתי במתכון גאוני לפיתות מ-2 מצרכים בלבד. האמת הייתי סקפטית, 2 מצרכים להכין פיתות? לא נשמע לי הגיוני, אבל החלטתי לנסות ומאז יש לי פיתות בבית על בסיס קבוע. שאלוהים יעזור לתחת שלי……
לא תאמינו כמה פשוט להכין את הפיתות האלה. כל מה שדרוש לכם זה יוגורט וקמח תופח ואתם במרחק של פחות מחצי שעה מערמה מושלמת של פיתות שמנמנות. וזה גם מתכון מושלם להכנה עם ילדים בחופשה.
הפעם החלטתי להבריש את הפיתות בשמן זית ולפזר מעל זעתר, אבל בחיי שאפשר להכין מהמתכון הזה שלל וריאציות מושלמות אחרות. הוא יכול להיות בסיס לפיצה פיתה, נאן עם חמאה מומסת ושום או סתם פיתה שכיף לנגב איתה חומוס או לאבנה.
אז יאללה, רוצו למטבח ואל תשכחו לחזור ולהודות לי או לפחות לשלוח תמונה באינסטגראם.
פיתה זעתר מ-2 מצרכים בלבד
מצרכים
- 400 מ"ל יוגורט לבן חלק 3%
- 400 גרם קמח תופח
לטופינג
- זעתר
- 1/2 כוס שמן זית
הוראות הכנה
-
בקערה גדולה מערבבים את היוגורט והקמח עם כף עץ. ממשיכים לערבב עד שמתקבל גוש בצק אחיד.
-
בעזרת סכין חדה מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים.
-
מקמחים משטח עבודה נקי, מניחים עליו 1/8 מהבצק ובעזרת ידיים מקומחות מגללים לכדור. משטחים את הכדור ומרדדים לצורה של פיתה, עם מערוך מקומח. חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק.
-
מחממים מחבת גריל עם פסים.
-
מניחים את הפיתה על המחבת וצולים עד שמתקבלים פסים בצד התחתון. הופכים את הפיתה מברישים בשמן זית ומפזרים מעל זעתר.
-
מגישים חם או מצננים היטב ושומרים בקופסה אטומה במקרר.
הערות
- את המתכון המקורי אפשר למצוא פה
- אפשר לגוון עם התוספות, הפיתה יכולה להיות בסיס לפיצה, או שאפשר להבריש אותה בחמאה מומסת ולפזר מעל אבקת שום או שום טרי מגורד
- שומרים את הפיתות בקופסה סגורה במקרר עד 3 ימים מההכנה, למרות שהכי כיף לאכול חם ישר מהמחבת
12 comments
קלי קלות וטעים אש
קל וטעים! תודה
נראה נהדר! אפשר במחבת רגילה?
בטח!! רק לא יהיו פסים על הפיתה 🙂
היי,
כמה זמן צולים את הפיתה בערך (אם אין מחבת פסים)?
אחרי שצולים את הפיתה על המחבת, הופכים צד וממשיכים לצלות?
מושכים בשמן וזעתר אחרי שמורידים מהמחבת?
עד שהצד התחתון מזהיב, 3-4 דקות. כשהופכים את הפיתה מברישים בשמן זית ומפזרים מעל זעתר.
היי (:
האם אפשר שמנת חמוצה במקום יוגורט?
לא ניסיתי, לא בטוחה שיעבוד
הי נטע.
יצא לי דביק ברמות נאלצתי לאוסיף המון קמח היה קשה לחתוך לעיגולים ואחר כך לפתוח למה?
יכול להיות שהקמח עמד הרבה זמן פתוח וספג כבר המון לחות.
הבצק יוצא די דביק אבל אפשר לעבוד איתו עם קימוח קל.
נסי פעם הבאה להשתמש בקמח מאריזה סגורה
הי,
חושבת לנסות מחר..
אפשר יוגורט 1.5 אחוז? יוצא טוב?
או אולי לבן (גיל או אשל)?
היי אפשר להכין גם עם קמח שקדים?