Array
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

פיתה זעתר מ-2 מצרכים בלבד

מאת נטע ליבנה
פיתה זעתר מ-2 מצרכים בלבד

אני מתה על מתכונים פשוטים ומהירים! כמה שפחות מצרכים ושלבי הכנה ככה יותר טוב, בדיוק כמו עוגיות החמאת בוטנים ב-3 מצרכים שפרסמתי שבוע שעבר.

אם אתם קוראים את הבלוג אתם יודעים שאני "אמא צעירה", כלומר בת 38 בלה אבל עם תינוק חמוד בן שנה וחצי. עכשיו אם יש משהו שאמהות אוהבות זה מתכונים שמתקתקים בצ'יק, כאלה שאפשר להכין תוך פחות מחצי שעה מהרגע שנכנסים הביתה. פיתה זעתר מ-2 מצרכים בלבדפיתה זעתר מ-2 מצרכים בלבד

לפני כמה שבועות נתקלתי במתכון גאוני לפיתות מ-2 מצרכים בלבד. האמת הייתי סקפטית, 2 מצרכים להכין פיתות? לא נשמע לי הגיוני, אבל החלטתי לנסות ומאז יש לי פיתות בבית על בסיס קבוע. שאלוהים יעזור לתחת שלי……

לא תאמינו כמה פשוט להכין את הפיתות האלה. כל מה שדרוש לכם זה יוגורט וקמח תופח ואתם במרחק של פחות מחצי שעה מערמה מושלמת של פיתות שמנמנות. וזה גם מתכון מושלם להכנה עם ילדים בחופשה.פיתה זעתר מ-2 מצרכים בלבד

הפעם החלטתי להבריש את הפיתות בשמן זית ולפזר מעל זעתר, אבל בחיי שאפשר להכין מהמתכון הזה שלל וריאציות מושלמות אחרות. הוא יכול להיות בסיס לפיצה פיתה, נאן עם חמאה מומסת ושום או סתם פיתה שכיף לנגב איתה חומוס או לאבנה. 

אז יאללה, רוצו למטבח ואל תשכחו לחזור ולהודות לי או לפחות לשלוח תמונה באינסטגראם.

5 from 1 vote
הדפס

פיתה זעתר מ-2 מצרכים בלבד

מספר מנות 8 פיתות

מצרכים

  • 400 מ"ל יוגורט לבן חלק 3%
  • 400 גרם קמח תופח

לטופינג

  • זעתר
  • 1/2 כוס שמן זית

הוראות הכנה

  1. בקערה גדולה מערבבים את היוגורט והקמח עם כף עץ. ממשיכים לערבב עד שמתקבל גוש בצק אחיד.

  2. בעזרת סכין חדה מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים.

  3. מקמחים משטח עבודה נקי, מניחים עליו 1/8 מהבצק ובעזרת ידיים מקומחות מגללים לכדור. משטחים את הכדור ומרדדים לצורה של פיתה, עם מערוך מקומח. חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק.

  4. מחממים מחבת גריל עם פסים.

  5. מניחים את הפיתה על המחבת וצולים עד שמתקבלים פסים בצד התחתון. הופכים את הפיתה מברישים בשמן זית ומפזרים מעל זעתר.

  6. מגישים חם או מצננים היטב ושומרים בקופסה אטומה במקרר.

הערות

  • את המתכון המקורי אפשר למצוא פה
  • אפשר לגוון עם התוספות, הפיתה יכולה להיות בסיס לפיצה, או שאפשר להבריש אותה בחמאה מומסת ולפזר מעל אבקת שום או שום טרי מגורד
  • שומרים את הפיתות בקופסה סגורה במקרר עד 3 ימים מההכנה, למרות שהכי כיף לאכול חם ישר מהמחבת

הכנתם פיתה זעתר? אל תשכחו לתייג #המטבחשלנטע באינסטוש!פיתה זעתר מ-2 מצרכים בלבד

12 comments
11

בטח יעניין אתכם גם

12 comments

נורית ליבנה 31 באוגוסט 2019 - 14:09

5 stars
קלי קלות וטעים אש

Reply
סתיו 14 בספטמבר 2019 - 21:35

קל וטעים! תודה

Reply
דבורה 10 בנובמבר 2019 - 11:45

נראה נהדר! אפשר במחבת רגילה?

Reply
נטע ליבנה 10 בנובמבר 2019 - 12:38

בטח!! רק לא יהיו פסים על הפיתה 🙂

Reply
נעמי 28 באפריל 2020 - 13:12

היי,
כמה זמן צולים את הפיתה בערך (אם אין מחבת פסים)?
אחרי שצולים את הפיתה על המחבת, הופכים צד וממשיכים לצלות?
מושכים בשמן וזעתר אחרי שמורידים מהמחבת?

Reply
נטע ליבנה 28 באפריל 2020 - 14:51

עד שהצד התחתון מזהיב, 3-4 דקות. כשהופכים את הפיתה מברישים בשמן זית ומפזרים מעל זעתר.

Reply
שיר 13 במאי 2020 - 19:02

היי (:
האם אפשר שמנת חמוצה במקום יוגורט?

Reply
נטע ליבנה 14 במאי 2020 - 19:48

לא ניסיתי, לא בטוחה שיעבוד

Reply
טל 27 במאי 2020 - 14:58

הי נטע.
יצא לי דביק ברמות נאלצתי לאוסיף המון קמח היה קשה לחתוך לעיגולים ואחר כך לפתוח למה?

Reply
נטע ליבנה 28 במאי 2020 - 11:28

יכול להיות שהקמח עמד הרבה זמן פתוח וספג כבר המון לחות.
הבצק יוצא די דביק אבל אפשר לעבוד איתו עם קימוח קל.
נסי פעם הבאה להשתמש בקמח מאריזה סגורה

Reply
אסתר 10 באוקטובר 2020 - 23:51

הי,
חושבת לנסות מחר..
אפשר יוגורט 1.5 אחוז? יוצא טוב?
או אולי לבן (גיל או אשל)?

Reply
שרי ליברמן 18 בפברואר 2024 - 11:41

היי אפשר להכין גם עם קמח שקדים?

Reply

Leave a Comment






This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.