Array
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

קראמבל תפוחים טבעוני שמכינים בצ'יק

מאת נטע ליבנה
קרמבל תפוחים טבעוני

אם אתם אוהבים קינוחים עם תפוחים, אתם בטוח תאהבו את המתכון לקראמבל תפוחים. יש לי ווידוי אחד מהקינוחים שאני הכי הכי אוהבת זה פאי תפוחים ובינינו מה יש לא לאהוב הקינוח של בצק פריך מלא בחמאה שעוטף תפוחי עץ מקורמלים עם סוכר וקינמון?קרמבל תפוחים טבעוני

אני יודעת שקינוח לא אמור להיות משהו בריא ועדיין למישהי כמוני שאוהבת פאי תפוחים ופחות מתלהבת לאכול תעופות של חמאה וסוכר תמיד תהיה בעיה להכין בבית פאי תפוחים. אז החלטתי להכין גרסה קצת יותר בריאה והרבה פחות מסובכת לפאי הקלאסי, קראמבל תפוחים שזה בעצם תפוחים מקורמלים מכוסים בפירורים פריכים של שיבולת שועל בריאה וטעימה.קרמבל תפוחים טבעוני

ומה שהכי חשוב זה שאת הקרמבל תפוחים מכינים בפחות מחצי שעה והוא קינוח מושלם לאורחים שמפתעים או למי שרוצה להתפנק עם משהו מתוק ובריא. בקיצור אני מפרסמת מתכון לקראמבל שניה לפני ראש השנה אבל הוא באמת מתאים לכל ימות השנה. וגם אפר להחליף את התפוחים באפרסקים, אגסים, שזיפים וכל פרי קשה שיש בעונה.

קראמבל תפוחים טבעוני שמכינים בצ'יק

מספר מנות 1 תבנית פאי 20 ס"מ

מצרכים

  • 3/4 כוס קמח מלא
  • 3/4 כוס קוואקר שיבולת שועל
  • 1/3 כוס סוכר חום
  • 1/3 כוס סוכר לבן
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 1/4 כפית ציפורן טחון
  • 1/4 כפית פלפל אנגלי טחון
  • 5 כפות שמן קוקוס מומס
  • 1 ו-1/2 ק"ג תפוחי גראנד סמיט קלופים ומגולענים, פרוסים לפלחים בעובי 1.5 ס"מ כ-9 תפוחים גדולים
  • 1 כף שמן קוקוס מומס
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • 1/4 כוס סוכר לבן
  • 1/2 כפית קינמון
  • קורט מלח

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות צלזיוס.

  2. בקערה בינונית מערבבים את הקמח, קוואקר, סוכר חום, סוכר לבן והתבלינים.

  3. מוסיפים את שמן הקוקוס וממשיכים לערבב, עד שמתקבל מרקם פירורי. מניחים בצד.

  4. בקערה גדולה מניחים את התפוחים החתוכים, מיץ לימון, סוכר לבן, קינמון, שמן קוקוס מומס וקורט מלח.

  5. מערבבים עד שכל התפוחים מכוסים בתערובת באופן שווה.

  6. מעבירים את התפוחים לתבנית עגולה 20 ס”מ, משומנת.

  7. מפזרים מעל את הפירורים, כך שתיווצר שיכבה אחידה של פירורים מעל התפוחים.

  8. אופים 35-45 דקות, או עד שהפירורים מזהיבים.

  9. מוצאים מהתנור ונותנים להתקרר כעשר דקות, לפני ההגשה.

לעוד מתכונים עם תפוחים לחצו פה

הכנתם קראמבל תפוחים טבעוני? אל תשכחו לתייג #המטבחשלנטע באינסטוש!

בטח יעניין אתכם גם

1 comment

גבריאלה 5 באפריל 2024 - 14:12

הקראסט למעלה נשרף, בפני לא עשוי. ממש מעצבן. בזבוז של זמן ומצרכים לקראת שבת.

Reply

Leave a Comment






This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.