כולם במרתון מתכוני שבועות וכל מה שאני מנסה לעשות זה להתאפס על עצמי. "חופשת" הקורונה שיבשה לי את כל התוכניות, עברנו חודשיים עם פעוט בן שנתיים בדירה קטנה וצפופה. כל אחד ניסה למצוא לעצמו פינה, קצת אוויר לנשימה ומקום להיות לבד ובחיי שזה פשוט לא עבד.
אני לא יכולה להתלונן באמת כי זו היתה תקופה קסומה עם ליאו. אם לא הקורנה לא היה סיכוי שנבלה כל כך הרבה זמן ביחד רק שלושתינו. מדי פעם אמא שלי היתה לוקחת פיקוד על הזעטוט ואנחנו היינו ממשיכים לעבוד בהיסטריה כמו תמיד. אז מעז יצא מתוק! חודשיים לבד רק התא המשפחתי הקטן שלנו, בלי שום מקום לברוח אליו, לפעמים בלי אוויר לנשימה, וקצת בהיסטריה מהוירוס שבחוץ, ועדיין רק אנחנו וליאו צמוד צמוד, מחבקים אותו בלי סוף, משחקים ונהננים מזה שיש לנו את האפשרות החד פעמית בחיים להיות בבועה ביחד.
אני וליאו בילינו בלי סוף במטבח, כי מה עוד היה לעשות? הכניסות לבלוג עלו על כל הציפיות שלי, בכל זאת בלוג קטן שנושם פחות זמן מליאו. ואני, אני התגעגעתי לבישולים של אמא שלי, לריח שעולה מהמטבח של סבתא איך שנכנסים לבית, לחיבוקים, לצחוקים ובעיקר למשפחה.
אז במקום להמשיך להתגעגע, החלטתי להביא קצת מהבית (הקודם) לבית החדש. נזכרתי איך אמא היתה מכינה לנו בורקס תרד מעלי פילו כשהייתי קטנה, בורקסים מיוחדים ויפיים, כאלה שלא ראיתי מאז בשום מקום. אז התקשרתי לאמא קיבלתי את המתכון והדרכה מפורטת אחד לאחד איך לקפל את הקיפולים הכי מרושלים ויפים בעולם.
היא גם סיפרה שכשגה ביפו בילדותה אחת השכנות הראתה לה את הקיפול המיוחד. מאז גיליתי שלא רק אמא שלי מכירה את הקיפול ושיש עוד המון בלוגריות שהשתמשו בו, אז לא יכולה לקחת קרדיט על הטכניקה ובכל זאת החלטתי לצלם סרטון קל עם כל שלבי הקיפול למי שרוצה להוציא בורקס פילו מושקע במילוי גבינות ותרד בערב שבועות.
אגב את עלי הפילו אני מברישה בחלב, תוך כדי עבודה, טריק שלמדתי מהבלוגרית המהממת מור! זה חוסך המון המון קלוריות ושומן. אני משתמשת בשמן רק בהברשה הסופית של המאפה לפני שאני מכניסה לתנור.
בורקס פילו במילוי גבינות ותרד
מצרכים
למלית
- 250 גרם קוטג' 5%
- 500 גרם גבינה לבנה 5%
- 1/2 כוס גבינת מוצרלה מגורדת
- 1 ביצה
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית אבקת שום
- 400 גרפ עלי תרד קפואים
לבורקס
- 8 עלי פילו שהופשרו במקרר לפחות 8 שעות
- 1/2 כוס חלב
- 4 כפות שמן
הוראות הכנה
-
מניחים את עלי התרד בקערה ויוצקים מעל מים רותחים. מניחים לעלים לשבת במים 5-10 דקות או עד שכל העלים הופשרו לחלוטין.
-
מסננים את הנוזלים וסוחטים את העלים משאריות נוזלים.
-
מערבבים בקערה את כל המצרכים למעט עלי התרד.
-
מוסיפים פנימה את עלי התרד ומערבבים עד לאיחוד.
-
מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומברישים במעט שמן.
-
מוציאים את עלי הפילו ומניחים מתחת למגבת לחה. חשוב לשמור את העלים מתחת למגבץ על מנת שלא יתייבשו במהלך ההכנה.
-
לוקחים עלה אחד, פורסים על משטח עבודה ומברישים בחלב כך שכל העלה מוברש.
-
הוספתי סרטונים של הקיפול, אז אני חוסכת לכם את המגילה. אם אתם לא רוצים להשקיע אפשר להניח מלית שליש התחתון של העלה לקפל כמו מעטפה ולגלגל לגליל.
-
מניחים את הבורקס המוכן בתבנית מרופדת בנייר אפייה. חוזרים עם שאר העלים ומניחים בתבנית.
-
מברישים את הבורקסים בשמן זית ואופים 25-30 דקות או עד להזהב.