לחם קוטג' ושיבולת שועל, טוויסט מפתיע ללחם קוטג' הויראלי. עשיר בחלבון
ובסיבים תזונתיים, מזין וטעים.
אני לא ממש אוהבת מתכונים טרנדים. זה תמיד מרגיש לי כאילו אני מעתיקה ממישהו ומעבר לזה, שאין לזה מקום כי למה צריך את אותו מתכון במיליון מקומות ווריאציות ברשת? אז בחיי שמהרגע שנתקלתי במתכון ללחם קוטג' ושיבולת שועל בטיקטוק לא הפסקתי לפנטז עליו.
משהו בכמות חלבון הגבוה (47 גרם חלבון לכיכר) ובכמות היפה של הסיבים התזונתיים גרם לי להכנס למטבח ולהתחיל לשחק. מודה שהניסיון הראשון כשל. המתכונים של חו"ל משתמשים בקוטג' שהוא הרבה פחות נוזלי מהקוטג' שיש בארץ יותר לכיוון הטבורוג/כנען. אבל אני רציתי לחם קוטג', אז במקום לאפות בתבנית שטוחה הכנסתי לאינגליש קייק ויצא נהדר.אפילו קצת הזכיר לי את הלחם נלסון של לחמנינה, אבל יש מצב שהזיכרון שלי לא משהו אחרי שתי לידות ופשוט היה לי טעים וכיף לאכול פרוסה של הלחם עם גבינת לבנה ואבריט'ינג בלנד.
בקיצור אחד המתכונים המפתיעים שיש לקוטג', מזין וטעים. וההכנה, בואו מערבבים הכל בקערה אחת מעבירים לתבנית ואופים. אין כאן שום שלב מסובך וגם מישהו שרק מתחיל את דרכו במטבח יצליח להכין את המתכון בקלות.
יאלה לכו להכין ואל תשכחו לחזור ולספר איך יצא בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה.
לחם קוטג' ושיבולת שועל
מצרכים
- 200 גרם שיבולת שועל עבה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 3 כפות אגוזי מלך
- 300 גרם קוטג' 5%
- 2 ביצים
- 3 כפות זיתים ירוקים פרוסים
הוראות הכנה
-
מערבבים את היבשים.
-
מוסיפים את הרטובים ומערבבים עד לאיחוד.
-
מעבירים את המסה לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה.
-
אופים 60 דקות על 180 מעלות.
-
מצננים מעט פורסים ומגישים.
-
אפשר להקפיא את הלחם אחרי שציננו ופרסנו.
1 comment
מה אפשר במקום גבינת קוטג'? אני אוכלת גבינות עיזים, אפשר משהו מזה? אולי יוגורט עיזים?
אם כן באיזו כמות?