אם יש מוצר שאני תמיד חוזרת אליו בהזמנות שלי מ- iherb, זה בוודאות ה-Everything Blend!!! אני משתמשת בו להכל במטבח, מפזרת על כריכים עם אבוקדו, עגבניות פרוסות, מעל חלות שזה שידרוג לא נורמאלי ואפילו מעל מרק אפונה או כרובית.
רק מה? מסתבר שהפסיקו לייצר את ה-Everything Blend שאני אוהבת לקנות ובנתיים לא מצאתי שום חלופה. עכשיו תחשבו שיש משהו שמשדרג פי אלף כל מה שאתם מכינים במטבח, לא תנסו להשיג אותו בכל מחיר? ברור שכן!! אז לא משנה כמה חיפשתי בלווינסקי וחנויות תבלינים בארץ לא מצאתי את שחשקה נפשי. בסוף התייאשתי והחלטתי להכין בבית.
הרצון והכוונה הטובה גרמו לחזור ללווינסקי ולחפש בצל ושום יבשים וגבישיים, מה שהסתבר כמשימה בלתי אפשרית כי נחשו מה? גם אותם לא מוכרים בארץ. אז בשלב הראשון הזמנתי בצל גבישי ושום גבישי מ-iherb. אחרי כמה ניסיונות החלטתי שזה ממש מיותר, אז קליתי במחבת שבבי בצל שמגיעים ממש לחים בארץ ואז קצצתי דק דק עם סכין חדה. על אותו רעיון בדיוק קצצתי שום יבש בלי קליה הפעם.
וזהו, כל מה שנשאר זה לערבב את כל שאר המרכיבים ולשמור על היחס. הכמות שרשמתי במתכון היום מספיקה לקופסה בנפח 250 מ"ל.
רגע לפני שאתם רצים להכין, אני ממש מבקשת שתשתמשו ברכיבים הנכונים. שבבי בצל לא קלויים, לא יתנו את אותו טעם וטקסטורה וממש חבל להכין צנצנת ולהתבאס בסוף.
איך להכין בבית תבלין Everything Blend
מצרכים
- 2 כפות + 2 כפיות שומשום
- 2 כפות בצל יבש
- 2 כפות שום יבש
- 2 כפות שומשום שחור
- 1 ו-1/2 כפות מלח מלדון
- 2 כפיות פרג
הוראות הכנה
-
קולים את הבצל המיובש על מחבת רק עד שמשנה את צבעו.
-
קוצצים דק את הבצל והשום עד ללמרקם גרגרי.
-
מערבבים את כל המרכיבים בצנצנת, סוגרים עם מכסה.
-
שומרים בצנצנת אטומה.
5 comments
איך לא טעמתי מעולם את התערובת הזאת? חייבת לנסות ♥
מביאה לך צנצנת שבוע הבא ♥
נראה מוש!
הכוונה שום – תבלין שום גבישי? ופרג שלם?
כן, תבלין שום טבעי.
ופרג שלם 🙂
חייבת כזה אחד בבית. מה זה מלח מלדון? אפשר להשתמש בהימלאיה במקום?