Array
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

מאפינס תירס, גמבה וקוואקר

מאת נטע ליבנה
מאפינס תירס, גמבה וקוואקר

מאפינס מלוחים הם ללא ספק אחת מארוחות הערב והבוקר הכי פופלאריות אצלנו בבית. ליאו נהנה לאכול אותם לארוחת ערב עם ירקות חתוכים ולפעמים אפילו מנשנש אותם בגינה עם חברים.מאפינס תירס, גמבה וקוואקר

מאפינס מלוחים הם דרך נהדרת להוסיף ירקות לתפריט של קטנטנים שמסרבים לטעום או לאכול ירקות. אפשר לגוון עם הירקות לפי העדפה שלכם בבית, אני מאוד אוהבת את השילוב של תירס וגמבה, אבל אפשר להוסיף גם גזר, בטטה, אפונה עדינה, עגבניות מיובשות וברוקולי. הטריק הוא לשמור על היחס של 2 כוסות ירק שחתוך כמה שיותר קטן. הפעם הכנתי את המאפינס בגרסה פרווה, אבל אתם יכולים לשדרג אותם עם כוס גבינה צהובה מגורדת, בולגרית או פטה.מאפינס תירס, גמבה וקוואקרמאפינס תירס, גמבה וקוואקר

הקוואקר מוסיפים למאפינס לחות וסיבים תזונתיים. הם מזינים וסופר טעימים לילדים וגם למבוגרים. אני מכינה תמיד כמות כפולה ומקפיאה חצי בשקית זיפ לוק. זה פתרון מהיר לארוחות בוקר שאפשר לקחת בדרך לגן או לעבודה.

למתכוני מאפינס נוספים לחצו פה!
מחכה לראות איך המאפינס שלכם יצאו תייגו אותי בעמוד האינסטגראם ובפייסבוק

מאפינס תירס, גמבה וקוואקר

מספר מנות 12 מאפינים

מצרכים

  • 1 ו-1/2 כוסות קמח
  • 1 כוס קוואקר
  • 2 כפיות אבקת אפייה 10 גרם
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס חלב סויה (אפשר חלב רגיל לגרסה חלבית)
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 ביצה
  • 1 כוס גרגרי תירס מופשרים או מקופסת שימורים
  • 1 פלפל אדום בינוני קצוץ דק

הוראות הכנה

  1. מערבבים בקערה קמח, קוואקר, אבקת אפייה ומלח.

  2. בקערה נפרדת מערבבים חלב, שמן וביצה. מוסיפים תירס ופלפלים ונותנים עוד ערבוב.

  3. מוסיפים את הרטובים ליבשים ומערבבים רק עד לאיחוד.

  4. מעבירים לתבנית שקעים מרופדת במנג'טים מרוססים בספרי שמן וממלאים רק עד 3/4 גובה.

  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 18-20 דקות או עד שהחלק העליון זהוב

הערות

  • את התירס והגמבה אפשר להחליף בירקות אחרים שאתם אוהבים. אני אוהבתאת השילוב של תירס וזיתים, עגבניות מיובשות וזיתים, ברוקולי ואפונה עדינה, בטטה ואופנה עדינה. כל שילוב שאתם אוהבים ילך, מה שחשוב זה לשמור על היחס, 2 כוסות ירק קצוץ דק.
  • המתכון הוא לגרסת פרווה, אפשר להפוך לחלבי עם חלב רגיל וכוס של גבינה צהובה מפוררת או בולגרית או פטה מפוררות.
  • אם אתם מכינים גרסה למבוגרים כיף להוסיף פנימה 2 כפיות צ'ילי יבש או רוזמרין וטימין קצוצים

**פוסט בשיתוף קוואקר

מאפינס תירס, גמבה וקוואקר

בטח יעניין אתכם גם

Leave a Comment






This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.