לפני שבועיים קבעתי דייט לוהט עם רונית, ומאז כל מה שיכולתי לחשוב עליו זה מה אני מכינה לנשנש בפגישה. אם אתם לא מכירים את רונית וכלי הקרמיקה המופלאים שלה, אתם חייבים לרוץ לאינסטגרם או לחנות האטסיי שלה ולהתחיל לעקוב אחריה.
ברור שרציתי להרשים, ברור שרציתי לחסוך בקלוריות (זוכרים שאני דיאטנית, נכון?!). מפה לשם החלטתי להכין עוגת טורט בתבנית קוגלאוף, כי בעצם למה לא? הניסיון צלח ויצאה עוגה סופר מרשימה וטעימה עם מעט פחמימות והרבה אוכמניות, בול כמו שאני אוהבת.
הפאדיחה התגלתה כשרונית סיפרה לי את סיפור חייה המרתק וגילתה שבהכשרתה היא קונדיטורית, איזה פאדיחה להגיש לקונדיטורית עוגת טורט שיצאה מתבנית קוגלוף……… רק מה מסתבר? שעוגת הרושם אכן הרשימה את הקונדיטורית, אפילו ליאו ועדי לא הצליחו להפסיק לאכול את השאריות שנותרו מהצילומים.
ואם אתם שואלים למה כדאי לכם להכין את עוגת הרושם בתבנית הקוגלאוף, התשובה היא שזה הכי מגניב ויפה. אבל, העוגה תצא נפלא גם בתנית עגולה 22 ס"מ. מה שהכי כיף זה שהיא סופר ספוגית ומושלמת עם הקפה של הבוקר, אחר הצהריים או הערב, בקיצור פשוט מושלמת עם קפה או תה מה שאתם מעדיפים 😉
אגב כל הכלים בפוסט הם מעשי ידיה של רונית.
עוגת רושם עם מעט פחמימות והרבה אוכמניות
מצרכים
- 1 ו- 1/3 כוסות סוכר לבן
- 1 כוס קמח
- 9 חלבוני ביצה
- 2 כפות מיץ לימון
- 1/4 כפית מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס אוכמניות קפואות
- 1 כף קמח
לרוטב
- 1 כוס אבקת סוכר
- 1/4 כוס אוכמניות קפואות
הוראות הכנה
-
מנפים את הקמח לקערה בינונית. מוסיפים 2/3 כוס סוכר, ומניחים בצד.
-
מקציפים בקערת מיקסר את חלבוני הביצה, המלח ומיץ הלימון, עד שמתחיל להיווצר קצף לבן.
-
מוסיפים בהדרגה את הסוכר שנותר וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב ומבריק.
-
מקפלים פנימה את תערובת הקמח והסוכר, רק עד שנתמע.
-
בקערית קטנה מערבבים את האוכמניות המופסרות עם כף קמח. מקפלים את האוכמניות לבלילה. שימו לב שאתם לא מערביים יותר מדי כי אז הקצף ישבר ותתקבל עוגה סופר דחוסה.
-
יוצקים את הבלילה לתבנית קוגלאוף משומנת. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 30-35 דקות או עד שקיספ שננעץ בעוגה יוצא יבש ועם מעט פירורים.
-
מוציאים את העוגה ומצננים היטב.
בנתיים מכינים את הרוטב
-
טוחנים את האוכמניות, מעבירים דרך מסננת.
-
מוסיפים 2 כפות מנוזל האוכמניות לאבקת הסוכר ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
-
מעבירים את התערובת דרך מסננת על מנת לסנן את גושי הסוכר המיותרים.
-
שופכים את הרוטב מעל העוגה ומגישים.