[bws_google_captcha]

קסטה ביתית מושלמת

מאת נטע ליבנה
קסטה ביתית מושלמת

כשהייתי חיילת גיליתי את נפלאות הקוקילדה, בכל פעם שהייתי צריכה הפסקה מהמשרד הייתי קופצת לשקם וקונה לי אחת. האמת היא שמאז שהשתחררתי לא חשבתי אפילו על קוקילידה, כלומר עד שפגשתי את עדי שבקטע ממש מוזר אוהב לקנות לעצמו אחת כל פעם שבא לו גלידה אבל אין לו כוח ללכת גלידריה.קסטה ביתית מושלמת

כנראה שככל שמתבגרים הטעם משתנה, אחרת אין לי שום הסבר הגיוני ללמה הפסקתי לקנות או לאכול קוקילידה. רק שעדי עוד לא ממש אימץ את ההרגלים הקולינרים שלי, ולפעמים הוא עדיין קונה לעצמו את הגלידה המעובדת בעולם עם העוגיות הכי דביקות ומתוקות שיש.קסטה ביתית מושלמת

אז כמו כל אישה טובה, החלטתי להכין לו קוקילידה ביתית או יותר נכון קסטה ביתית מושלמת. עם עוגיות שוקולד פאדג'יות ומילוי של גלידה איכותית. וכדי לשדרג את הקסטות גם טבלתי אותן ברוטב שוקולד ופיזרתי מעל אגוזי מלך קצוצים. אחרי שטטעמו את הקסטה הביתית אין סיכוי בעולם שתחזרו לקנות קוקילידה או כל קסטה אחרת.קסטה ביתית מושלמת

ואם יש לכם ילדים שיצאו לחופש, אתם בטוח תשמחו להשאיר להם קופסה עם קסטות בפריזר. הכנת הקסטות יכולה גם להיות אחלה פעילות לבוקר או אחר צהריים כיפי עם הקטנטנים.

קסטה ביתי מושלמת

זמן הכנה 45 דקות
משך הבישול 9 דקות
סה"כ זמן הכנה 54 דקות
מספר מנות 7 קסטות

מצרכים

  • 140 גרם שוקולד מרירי איכותי
  • 100 גרם חמאה בטמפ' החדר
  • 1/3 כוס סוכר חום
  • 1/4 כוס סוכר לבן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה לארג'
  • 1 כוס קמח
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 1/2 כפית מלח

למילוי

  • 1 מיכל גלידה בטעם וניל או שוקולד צ'יפס 500 גרם

לציפוי

  • 150 גרם שוקולד מריר איכותי
  • 1 כפית שמן
  • 1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים

הוראות הכנה

  1. מערבבים בקערה בינונית קמח, סודה לשתיה, אבקת קקאו ומלח.

  2. ממיסים את השוקולד בקערה שמתאימה למיקרו, בפולסים של חצי דקה עד שמתקבל שוקולד חלק ומבריק.

  3. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה, סוכר חום וסוכר לבן, עד שמתקבלת תערובת אוורירית.

  4. מוסיפים לתערובת את השוקולד המומס וממשיכים לערבל עד שמתקבלת תערובת אחידה.

  5. מוסיפים את הביציה ותמצית הוניל וממשיכים לערבל.

  6. מוסיפים את תערובת הקמח וממשיכים לערבל רק עד שהתערובת נטמעת בבלילה.

  7. בעזרת כף גלידה או כל כף אחרת יוצרים 14 כדורים ומניחים על תבנית אפיה מרופדת בנייר פרגמנט. חשוב לרווח בין הכדורים, לפחות 5 ס"מ בין כדור לכדור.

  8. משטחים מעט את הכדורים ואופים במשך 7-9 דקות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות. העוגיות צריכות להיות יציבות בקצוות ומעט פאדג'יות במרכז.

  9. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.

מרכיבים את הקסטה

  1. מוצאים את הגלידה מהמקרר ל-5-10 דקות, כדי שתהיה מספיק רכה לעבוד איתה.

  2. הכי טוב לחתוך את המיכל ל-7 פרוסות שוות. ולהניח כל פרוסה בין 2 עוגיות. אם לא קניצם מיכל, ניתן להשתמש בכף גלידה, להניח כדור גלידה בין 2 עוגיות ולמחוץ מעט.

  3. מחזירים את הקסטות לפריזר ללפחות 20 דקות.

  4. בנתיים מכינים את הציפוי, בקערה מתאימה למיקרו ממיסים את השוקולד והשמן ומערבבים עד שמתקבל רוטב שוקולד מבריק.

  5. טובלים כל קסטה ברוטב השוקולד, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומפזרים מעל אגוזי מלך קצוצים. מחזירים את הקסטות לפריזר.

  6. ניתן לשמור במיכל אטום בפריזר עד לשלושה שבועות.

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לתייג #המטבחשלנטע באינסטוש!

בטח יעניין אתכם גם

השאר תגובה