פריטטה זוקיני פלפל ועגבניות שרי, דלת פחמימות ועשירה בחלבון. כזו שאפשר לאכול חמה מהתנור או קרה מהמקרר והיא עדיין תהייה נהדרת!
אני תמיד מחפשת אפשרויות קלות ומהירות שיסגרו לי את פינת החלבונים בארוחה ופריטטה זוקיני פלפל ועגבניות שרי זה בול אבל בול זה. מנה עשירה בסיבים תזונתיים וטעמים עשירים עם המון חלבון איכותי. זו מנה שאפשר להכין מראש ולשמור למספר ארוחות קדימה במקרר, אפשר להכין אותה כמנה מרשימה לבראנצ' או פיקניק.
אפשר להגיד שפריטטה היא בעצם פשטידה בלי קמח שעברה שדרוג או אומלט סופר מפונפן עם תוספות. והכיף בפריטטה זה שהיא אפוייה ולא באמת דורשת מכם לעמוד מעל הכיריים ולדאוג להפוך אותה בזמן כדי שלא תשרף. האפייה בתנור נותנת לפריטטה נפח ואווריריות שבישול במחת לא באמת מצליח להשיג.
אתם יכולים להכין את הפריטטה בדיוק כמו שאני הכנתי או לשחק עם הירקות שבמתכון, אבל באמת שבעיני זוקיני, פלפל ושרי זה שילוב מנצח לפריטטה. זו ארוחת בוקר או ערב שתמיד כיף לאכול והיא מרגישה מפנקת מאוד אפילו שבסופו של דבר מדובר בירקות מוקפצים וביצים.
ועוד משהו, פעם היה פחד מאכילה של ביצים כי חשבו שצריכה של יותר מדי ביצים תגרום לעליה ברמות הכולסטרול. אז חוץ מזה שהיום אנחנו יודעים שאכילת ביצים לא באמת מעלה רמות כולסטרול בדם, ביצים מכילות חלבון מלא וויטמין B12 ולכן ההמלצה עומדת על לאכול ביצה ביום. ואם אתם צמחונים אפילו 2-3 ביצים אחרי בהתייעצות עם דיאטנית.
היא דלה בפחמימות, בלי טיפת קמח, עם נפח מטורף ואווריריות כיפית.
אם הכנתם ונהנתם אל תשכחו לחזור ולספר איך יצא בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה.
פריטטה זוקיני פלפל ועגבניות שרי
מצרכים
- 1 כף שמן זית
- 2 זוקיני פרוסים למדליונים דקים
- 1 גמבה קצוצה דק
- 1 בצל סגול
- 200 גרם עגבניות שרי חצויות לאורכן
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 8 ביצים
- 1/2 כוס חלב
- 1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת
- 5 גבעולי פטרוזליה מופרדים לעלים וקצוצים דק
- 5 גבעולי כוסברה מופרדים לעלים וקצוצים דק
- 1 כפית חרדל דיג'ון
- 8 זיתים שחורים פרוסים
הוראות הכנה
-
מקפיצים את הזוקיני, גמבה ובצל במחבת עם שמן זית עד לרחכוך.
-
מוסיפים את עגבניות השרי המלח והפלפל ומבשלים עד לריכוך העגבניות.
-
טורפים בקערה ביצים וחלב.
-
מוסיפים גבינה, כוסברה, פטרוזיליה וחרדל וטורפים לבלילה תפוחה.
-
מעבירים את הירקות לתבנית 20X20 ס"מ מרופדת בנייר אפייה.
-
יוצקים מעל את תערובת הביצים.
-
מפזרים מעל זיתים שחורים.
-
אופים על 180 מעלות 25-30 דקות או עד שהפריטטה תפוחה וזהובה.
-
מצננים מעט, פורסים ומגישים.
-
הפריטטה נשמרת היטב במקרר בקופסא סגורה לעד 3 ימים.
הערות
** את הזוקיני אפשר להחליף בקישואים