אני אוהבת ברוקולי, גם ליאו אוהבת ברוקולי או במילותיו "אני מת על זה". ואני יודעת שיש הרבה אנשים שלא עפים על ברוקולי או בכלל מכניסים אותו הביתה, כי לא כולם יודעים איך להכין ברוקולי טעים.
כשיודעים להכין ברוקולי הוא הופך לחגיגיה אמיתית, לא עוד ירק שאוכלים כי צריך והוא בריא. מי שיודע איך לבשל ברוקולי יכול להגיש אותו כתוספת לכל ארוחה, בראנצ', צהריים ערב ואפילו לקחת ארוז לפיקניק.
אך איך לבשל ברוקולי? זה ממש ממש פשוט, בחיי! כל מה שצריך זה ברוקולי, קצת שום,, שמן זית, מלח ופלפל, שזה 5 מרכיבים!! מקפיצים הכל במחבת, מאדים כמה דקות וזהו יש לכם אחלה מנת ירק.
ברוקולי מכיל המון סיבים תזונתיים שעוזרים להפחית את כמות הכולסטרול והסוכר שנספגים מהמזון לגוף.
הוא מכיל את המינראלים ברזל, אשלגן, סלניום ומגנזיום. יש בו כמות גבוה של ויטמין C, ויטמין K וויטמין E בנוסף לויטמינים מקבוצה B.
הנה סרטון עם כל שלבי הכנת המתכון לברוקלי מוקפץ
למתכונים טבעוניים נוספים לחצו פה!
איך לבשל ברוקולי - מתכון לברוקולי מוקפץ
מצרכים
- 2 ראשי ברוקולי מפורקים לפרחים בגודל שווה
- 4-5 שיני שום קצוצות
- 1 כף שמן זית
- מלח פלפל לפי הטעם
- 3/4 כוס מים
הוראות הכנה
-
במחבת רחבה מחממים שום ושמן זית.
-
כשהשום מתחיל להזהיב מוסיפים את פרחי הברוקולי. מערבבים מעט ומחכים שהברוקלי ישנה את הצבע לירוק עמוק.
-
מוסיפים מים ומכסים את המחבת עם מכסה.
-
מאדים 3-5 דקות, תלוי כמה רך אתם אוהבים את הברוקולי.
-
מגישים חם.
הערות
אם רוצים לשמור במקרר, מצננים לטמפ' החדר ומעבירים למיכל אטום.
3 comments
האם אפשר להכין מסנפרוסט (ברוקולי קפוא)?
היי, בסרטון אמרת רבע כוס מים ובמתכון 3/4 כוס מים, מה נכון? תודה רבה!
מוזר שאין התייחסות לשאלה על כמות המים