לפני שבוע העליתי לסטורי שלי אצבעות שניצל טופו קריספיות אפויות שאני מכינה פה בבית די הרבה לאחרונה. האמת היא שאנחנו מנסים להפחית במוצרים מהחי וטופו הוא אחד מתחליפי החלבון הצמחי שאני הכי אוהבת להוסיף לארוחות. ליאו אוכל אותו ממש כמו שהוא הישר מהשקית, אבל לי זה קצת קשה ואני תמיד מעדיפה לבשל, לאפות או להכין ממנו משהו כחומר גלם.
עכשיו מהרגע שהסטורי של אצבעות שניצל טופו קריספיות ואפויות עלה לסטורי, קיבלתי כל הזמן הודעות עם בקשה למתכון. בהתחלה זה קצת הצחיק אותי, הרי מדובר במתכון הכי פשוט שיש, אבל הבנתי שיש ביקוש. ואם יש ביקוש אני לגמרי מעלה מתכון לבלוג, כי בשביל זה הוא נועד.
בעיני מדובר באוכל אצבעות סופר מזין וטעים גם לבייביז שזה עתה התחילו לאכול ובטח שלפעוטות וילדים. ואיזה ילד לא אוהב שניצל? למבוגרים אני אוהבת להגיש את אצבעות השניצל בליווי סלט ולפעמים גם פחמימה, למרות שהציפוי הוא לגמרי פחמימה וסוגר פינה. ואפשר גם להכין כמות כפולה ולשמור במקרר כמיל פרפ כיפי וקל לחימום לצהריים'ערב הבא.
יש פה כמות מאוד יפה של חלבון איכותי מהטבע ובעיני זו אחלה אלטרנטיבה למי שמחפש מקור חלבון צמחי איכותי וטעים. מה גם שההכנה כל כך קלה שזה באמת מתכון לארסנל הביתי של כל הורה שמחפש גיוון לארוחות הסטנדרטיות ומעדיף שהן יהיו בריאות ומהירות.
יאלה רוצו להכין ואל תשכחו לחזור ולספר איך יצא!
הכנתם ונהנתם אל תשכחו לחזור ולספר איך יצא בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה.
אצבעות שניצל טופו קריספיות אפויות
מצרכים
- 300 גרם טופו קשה
למשרה
- 2 כפות שמן
- 1 כפית פפריקה
- 1 כפית חרדל דיג'ון
- 2 כפות סויה
לציפוי
- 1 כוס פירורי לחם
- ספריי שמן
לרוטב
- 1 כף חמאת בוטנים
- 1 כף סויה
- 1 כף רוטב פונזו
- 1 שן שום מגורדת
- 1 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורד
- 1/2 כפית צ'ילי יבש לא חובה אם לא אוהבים חריף
הוראות הכנה
-
מייבשים היטב את הטופו מנוזלים.
-
פורסים את הטופו לאצבעות בעובי של כאחד ס"מ.
-
מערבבים את כל מרכיבי המשרה, טובלים כל אצבי טופו במשרה ומעבירים לפירורי הלחם.
-
מצפים היטב כל אבע מכל הצדדים.
-
מניחים את הטופו בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת מעט.
-
משפריצים עוד שמן מעל לאצבעות ואופים בתנור על 180 מעלות, 20-25 דקות או עד שמזהיב.
מכינים את הרוטב
-
מערבבים את כל הרכיבים בקערית ומגישים עם האצבעות ברגע שיצאו מהתנור.