איזה כיף שסוף סוף חוזרים לשגרה ועוד יותר שהתחיל הקיץ! כבר שבועיים שליאו ואני מחסלים ארטיקים, סיור של שתי דקות בסטוריז שלי יגלה לכם שהתחביב החדש שלנו זה ללקק גלידה.
מי שמכיר אותי, כבר יודע שאני לא חובבת גדולה של אוכל מעובד. אני לא מכניסה הביתה חטיפים, אוכל קפוא שצריך רק לחמם או כל שקית עם רשימת מרכיבים באורך של תור לסופר בתקופת הקורונה.
גם את הגלידות והארטיקים שלי אני אוהבת כמה שפחות מעובדים. מעדיפה להכנס לגלידריה איכותית פעם ב… או להכין בבית ולא לקנות בעטיפות פלסטיק בסופר. עכשיו יש כאלה שיגלגלו עיניים, אבל להכין בבית ארטיקים זה הכי פשוט בעולם!! ואפשר לשחק עם הטעמים והמרכיבים כך שמתקבלים טעמים נהדרים ומדוייקים למשפחה שלכם.
אני ממש אוהבת ארטיק בננה וחמאת בוטנים או כל דבר שיש בו בננה. עדי תמיד מעדיף ארטיקים פירותיים וליאו אוכל מה שנותנים לו 😉 אז היום אני משתפת אתכם במתכון קלאסי לארטיק אוכמניות שרץ פה בבית תמיד בקיץ.
עונה לפני שאתם שואלים, את התבנית לארטיקים הזמנתי מאמזון מפה. יש מיליון תבניות אחרות סופר מהממות באליאקספרס ובינינו אפשר גם להשתמש בכוסות חד פעמיים, רק שזה הרבה פחות אקולוגי.
ארטיק אוכמניות ביתי מושלם
מצרכים
- 300 מ"ל יוגורט 3% או יותר
- 1/2 כוס אוכמניות קפואות או טריות
- 2 כפיות סוכר
הוראות הכנה
-
מכניסים את כל המרכיבים לבלנד וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
-
יוצקים את התערובת לתבנית ארטיקים מתאימה, נועצים מקלות ארטיק במרכז כל ארטיק ומעבירים לפריזר למינימום 6 שעות.
-
את הארטיקים שומרים בפריזר בקופסא אטומה או בתבנית יעודית.
1 comment
היי נטע, עד כמה זמן ניתן לשמור במקפיא את הארטיק אוכמניות?