[bws_google_captcha]
בורקס דפי אורז דיאטטי

אחרי הקורנה, הסגר והחגים כבר פה! וזה הזמן לחזור לאכול בריא ומאוזן והכי חשוב טעים. אז הכנתי בורק דפי אורז דיאטטי, כי מי לא אוהב בורקס?בורקס דפי אורז דיאטטי

אני יודעת שיש מיליון מתכונים לבורקס דפי אורז ברשת, אבל כל מתכון שניסיתי עד עכשיו יצא חצי כוח. משהו במרקם לא עשה לי את זה, הכל יצא צמיגי וכמה דקות אחרי התנור הפך לעיסה לא ברורה. כמובן שאם תברישו את דפי האורז בהמון שמן תתקבל קריספיות מושלמת, אבל אני תמיד מחפשת גרסאות רזות שאפשר לאכול בלי להרחיב את הישבן.בורקס דפי אורז דיאטטי

כבר המון זמן שאני רוצה לנסות לאפות את המלוואח דפי אורז, אז החלטתי לנסות ולשלב במקום סתם לאפות מילאתי את הדפים בשאריות גבינה שנותרו משבועות והחזקתי אצבעות בזמן האפייה. וואוווו אתם לא מבינים איזה שיחוק, בורקסים קריספיים וסופר קראנצ'ים. גם כאן בדיוק כמו בגרסאות האחרות שקיימות, ממש כדאי לאכול את הבורקס חם מהתנור למרות שגם אחרי כמה שעות על השיש הבורקס היו טעימים (רק פחות פריכים).

אני חושבת שיש לי מתכון חדש שהולך לככב במטבח הקיץ, הפעם הכנתי במילוי גבינות רזות אבל אפשר למלא את דפי האורז בתרד וגבינה, ברוקולי, כרובית ואפילו בשר. אני השתמשתי בדפי אורז קטנים ומילאתי בכף אחת בלבד של המילוי, חשוב לא להעמיס על דף האורז, אחרת המילוי יתפשט ויברח החוצא בזמן האפייה.בורקס דפי אורז דיאטטי

אני קישטתי עם אבריפינג בייגל שהוא הציפוי האהוב והמועדף עלינו לחלות, לחמניות ועכשיו גם בורקס. אבל אפשר לקשט מעל בשומשום והבורקס יצאו מצויינים.

בורקס דפי אורז דיאטטי

מספר מנות 18 בורקסים

מצרכים

  • 18 דפי אורז בקוטר 16 ס"מ
  • 1 ביצה
  • 3/4 כוס מים
  • 1 כפית דבש/סילאן
  • 1 קורט מלח

למילוי

  • 250 גרם גבינה לבנה 5%
  • 150 גרם גבינה גרוזינית 5% מגורדת אפשר כל גבינה צהובה דלת שומן
  • 1 ביצה
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כפית אורגנו
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

טופינג

  • אבירפינג בייגל/שומשום

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה ומשמנים מעט.

  2. מכינים את המילוי: בקערה בינונית מערבבים את הגבינות, ביצה ותבלינים.

  3. מכינים את הבלילה: בצלחת שטוחה עם שוליים גבוהים טורפים ביצה, מים , דבש ומלח.

  4. טובלים דף אורז בבלילה במשך 15-20 שניות, כך שיתרכך ממש מעט.

  5. מעבירים למשטח יבש, אני השתמשתי בצלחת רחבה. מניחים במרכז הדף כף מהמילוי ומקפלים קיפול מעטפה.

  6. מעבירים את הבורקס לתבנית אפייה כשהחלק המקופל פונה כלפי מטה. חוזרים עם יתר ניירות האורז.

  7. מפזרים מעל שומשום או אבריפינג בייגל ואפים 20-25 דקות או עד שהבורקס שזוף ממש.

  8. מגישים חם.

הכנתם בורקס דפי אורז דיאטטי? אל תשכחו לתייג #המטבחשלנטע באינסטוש!בורקס דפי אורז דיאטטי

בטח יעניין אתכם גם

השאר תגובה