אין ולא יהייה כמו ארטיק שוקו בננה! זהו אמרתי את זה, אל תתווכחו איתי, אין טעם לנסות ולשכנה אותי. זה הכי טעם ילדות שיש, הכי אהוב והכי קיץ ישראלי. ולא איכפת לי שהצבא ניכס לעצמו את הריח של הבננה לבננית של הערכת אב"כ, אני אוהבת ארטיק שוקו בננה מאז שאני זוכרת את עצמי וזה לא ישתנה.
מה כן השתנה אתם שואלים ולמה ההקדמה הארוכה? אז ככה יש משהו אחד שתמיד היה לי בעייתי בארטיק שוקו בננה של פעם, הציפוי שוקולד והעובדה שהוא לא באמת עשוי מבננות. כשהייתי קטנה, לא דיאטנית וחסרת מודעות זה ממש לא עניין אותי. אבל עכשיו שאני אשת מקצוע ויש לי ילדים הוווו כמה שמעניינת אותי רשימת המרכיבים!
אז כמו שאתם מכירים אותי כשאני אוהבת משהו אני אוהבת אותו. אז החלטתי להכין בבית את אותו הארטיק על מלא, כלומר הטעם, המרקם והריח. רק שהכנתי אותו בגרסה בריאה. כמה בריאה אתם שואלים? 100% רכיבים טבעיים שנתתי לבת השמונה חודשים ללקק בלי טיפת ייסורי מצפון (כמובן שבלי השוקולד).
ואיך מכינים? פשוט טוחנים את כל מרכיבי הארטיק למעט השוקולד בבלנדר עוצמתי, יוצקים לתבניות, מקפיאים, מוציאים מהפריזר מצפים בשוקולד ומחזירים לפריזר או אוכלים מיד. תכלס נשמע פשוט לא? וכן זה ממש ממש ממש פשוט.
ובגלל שהשאלה הזו ידוע מראש מצרפת לכם קישור לתבנית הארטיקים כאן. אבל באמת שכל תבנית תתאים אפילו מיכל יוגורט ריק ששטפתם.
ורגע לפני שאתם נכנסים למטבח!
- אפשר להחליף את חמאת הבוטנים בכל חמאת אגוזים שאתם אוהבים.
- אלרגים לחלב, לא אוהבים, טבעונים או סתם לא בא לכם על חלב פרה, אפשר להמיר בכל חלב צמחי אחר שאתם אוהבים בעדפה על חלב לא ממותק.
- אין צורך להמתיק את הארטיקים, הבננות נותנות את המתיקות ובעיני היא נאמנה ממש למקור. רוצים להמתיק, אחלה! כפית של מייפל לגמרי תעשה לכם את העבודה.
- ולפני שאתם כותבים לי, לא! אי אפשר להחליף את הבננות. אם אתם לא אוהבים בננות המתכון הזה הוא לא בשבילכם.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה.
ארטיק שוקו בננה כמו של פעם בגרסה בריאה
מצרכים
- 3 בננות בינוניות
- 1/3 כוס חמאת בוטנים חלקה טבעית ללא תוספת סוכר
- 1 כוס חלב שאוהבים
לציפוי
- 1 כוס שוקולד צ'יפס מרירים 60% מוצקי קקאו (200 גרם)
הוראות הכנה
-
טוחנים את כל מרכיבי הארטיק בבלנדר.
-
יוצקים את הבלילה לתבנית ארטיקים.
-
מקפיאים ללפחות 4 שעות, עדיף כל הלילה.
-
ממיסים את השוקולד בפולסים של 30 שניות במיקרו ומערבבים תוך כדי, עד לקבלת שוקולד נוצץ וחלק.
-
מוציאים מהפריזר ומעבירים את התבנית מתחת למי ברז על מנת שהארטיקים ישתחררו מהתבנית בקלות.
-
טובלים כל ארטיק בשוקולד המומס עד 2/3 גובה.
-
מעבירים את הארטיק לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
-
מקפיאים לעוד חמש דקות ומגישים.
-
אפשר לשמור את הארטיקים בשקיות זיפ לוק או שקיות ייעודיות עד 4 שבועות.