אם יש דבר שמחפף אותי זה כשאבא שלי קונה לליאו בורקס פיצה! רק המחשבה של הבן שלי שאוכל את הבורקס הזה עושה לי רע. ולמה אתם שואלים? כי אין בזה גבינה אמיתית, כי מכינים את זה עם מרגרינה וכי בגדול זה באמת ממש ממש לא בריא. וכן, יש הבדל בין קוראסון חמאה בפטיסרי לבורקס פיצה במאפיה בשכונה ואני תמיד מעדיפה לקנות לליאו קוראסון איכותי על בורקס פיצה.
מה הבעיה? שהבן שלי אוהב בורקס פיצה, כי אבא שלי שיהייה בריא קונה לו תמיד כשהוא אוסף אותו מהגן. אז הוא מבקש גם בבית בורקס פיצה ואמא שלו (שזו אני) היא דיאטנית שנחרדת מהמחשבה על הבורקס הזה בכל רגע נתון. אבל אני בחורה יצירתית אז החלטתי להכין בורקס פיצה מבצק בריא ומהיר בבית. ומה בריא בבורקס הזה? נתחיל בבצק שאני מכינה מקמח כוסמין 100% מלא ומכיל סיבים תזונתיים. ממשיכה בזה שאני מכינה את הרוטב מעגבניות מרוסקות סופר איכותיות ולא מאיזה רסק עגבניות שאני לא בטוחה מאיפה הגיעה וכמה סוכר הכניסו לו.
אז כמו תמיד יותר שווה ובריא להכין בבית, אבל האם זה גם מהיר וזמין לאמא ממוצעת עם עבודה אמיתי? התשובה היא כן!
מדובר בבצק שמכינים מערבוב של יוגורט, קמח, שמ"ז, אבקת אפייה ומלח. הלישה מינימאלית ואין זמן התפחה או מיקסר שמעורב בהכנה. בקיצור בצק טוב שמכינים בשניה וכדאי להכיר גם בלי קשר לבורקס פיצה.
אז קבלו בורקס פיצה שאני ממש שמחה להגיש לליאו. אני יודעת שהוא מכיל רק מרכיבים בריאים ואיכותיים והוא ארוחת ערב מושלמת עם ירקות חתוכים בצד ואפילו אפשר לשלוח אותו בקופסה לגן או לביה"ס.
הבורקסים נהדרים ישר מהתנור ואם צריך אפשר לצנן, להעביר לזיפלוק, להקפיא ולהפשיר כשלפיצים מתחשק ארוחת ערב מהירה וטעימה ולנו אין זמן או כח לעמוד במטבח.
אם הכנתם ונהנתם אל תשכחו לחזור ולספר איך יצא בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה.
בורקס פיצה מבצק בריא ומהיר
מצרכים
- 1 ו-1/2 כוסות קמח כוסמין מלא
- 150 מ"ל יוגורט 3%
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 2 כפות שמן זית
לרוטב
- 1 כוס עגבניות מרוסקות
- 1 כפית אורגנו יבש
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית שום גבישי
- 1/4 כפית סוכר
למילוי
- 150 גרם גבינה צהובה מגורדת
- תוספות שאוהבים כמו זיתים, פטריות ותירס
הוראות הכנה
-
מכינים את הבצק: מערבבים את כל המרכיבים בקערה וברגע שנוצרים גושים מתחילים ללוש עם הידיים עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק יוצא דביק מדי מוסיפים עוד 1-2 כפות קמח.
-
מניחים לבצק לנוח בזמן שמכינים את הרוטב.
-
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה.
-
מרדדים את הבצק למלבן גדול בעובי של כחצי ס"מ.
-
מורחים את הרוטב ומפזרים מעל גבינה ותוספות.
-
מגלגלים לגליל הדוק ככל האפשר.
-
חותכים את הגליל לפרוסות בעובי של כשלושה ס"מ.
-
ניתן להעביר את הפרוסות לתבנית מאפינס או לתבנית רגילה מרופדת בנייר אפייה.
-
אופים על 180 מעלות 25-30 דקות או עד שהבורקסיםם מזהיבים.
1 comment
אני לא אוכלת חלבי, יש לך הצעה טובה לתחליף ליוגורט ?