אני עפה פה באוויר ועושה סלטות לאחור – נמצאו בראוניז השוקולד הכי טעימים בעולם!! ומה הקטע? שאפשר להכין אותם בלי טיפת שוקולד, כן אתם קוראים נכון אפשר להכין את בראוניז שוקולד בלי טיפת שוקולד ובלי סוכר!
זה לא סתם מתכון של דיאטנית, זה אפילו לא המתכון שלי! אני מכירה אותו כבר המון זמן מהבלוג הנפלא minimalist baker והחלטתי שרגע לפני פורים אולי כדאי לי לנסות אותו. אז ניסיתי וקשה להאמין שחזרתי לספר, כי תקשיבו זה הבראוניז שוקולד הכי טעימים שהכנתי ואכלתי בחיים!
ואין בהם טיפת סוכר מוסף, לא מייפל ולא דבש. הם 100% טבעוניים ועשויים מ-5 מרכיבים טבעיים שלרובנו יש במזווה. הבראוניז נהדרים גם בלי תוספת גנאש השוקולד מלמעלה, אבל אם אתם מכינים אותם למשלוח מנות כדאי לכם להשקיע גם בציפו הגנאש, האגוזים ופולי הקקאו הגרוסים.
כמה מילים מהדיאטנית על בראוניז שוקולד בריאים:
– אכן מדובר בבראוניז ממרכיבים בריאים וטעימים, אבל גם הם מכילים כמויות גבוהות של קלוריות ושומן (בריא). אז תאכלו ותהנו במידה!
– אני חתכתי את כל המגש ל-25 בראוניז, אבל אחרי בראוני אחד הרגשתי שאולי הגזמתי עם כמות המתוק. אז ניסיתי שוב וגילית שגם רבע בראוני עושה את העבודה. ממליצה לכם לנסות לחתוך לריבועים קטנטנים, ככה אפשר לאכול קצת יותר ריבועים ולהנות מהמתוק במידה.
– אם אתם מגישים את הבראוניז לקטנטנים מתחת לגיל 6, וותרו על התוספת של אגוזי מלך קצוצים מעל לשכבת הגנאש.
– למרות שאני ממש ממש לא אוהבת לחשב קלוריות, בדקתי ואם מחלקים את כל המגש ל-25 בראוניז יוצא שבכל בראוני יש 120 קלוריות ואם תוותרו על ציפוי הגנאש יצא לכם 85 קלוריות לכל בראוני!!
אל תשכחו לחזור ולספר לי איך יצא בעמוד האינסטגראם ובפייסבוק
מתכונים נוספים למשלוח מנות תמצאו פה!
בראוניז שוקולד בריאים ללא אפייה וללא גלוטן
מצרכים
- 1 כוס אגוזי מלך קלופים טבעיים
- 1 כוס שקדים טבעיים
- 3/4 כוס אבקת קקאו איכותית
- 2 ו-1/2 כוסות תמרי מהג'ול מגולענים 18 תמרים פחות או יותר
- 1/4 כפית מלח גס
לציפוי
- 100 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו או יותר
- 1/4 כוס חלב סויה או כל חלב צמחי שאוהבים
- חופן אגוזי מלך קצוצים
- 2 כפות פולי קקאו גרוסים
הוראות הכנה
-
לבלנד עוצמתי או מעבד מזון מכניסים אגוזי מלך, שקדים, תמרים, קקאו ומלח גס.
-
טוחנים את המרכיבים עד משתקבלת עיסה פירורית.
-
מעבירים את העיסה לתבנית 20X20 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה ומשטחים לשכבה אחידה.
-
מעבירים לפריזר לקרור לחצי שעה.
-
מכינים את הגנאש: בקערית עמידה למיקרו מניחים את השוקולד וחלב הסויה. ממיסים במיקרו בפולסים של 30 שניות ומערבבים תוך כדי, עד שמתקבל גנאש שוקולד מבריק.
-
מוציאים את הבראוניז מהפריזר ויוצקים את הגנאש מעל ומיישרים לשכבה אחידה עם ללקן.
-
מפזרים מעל את האגוזים הקצוצים ופולי הקקאו.
-
מכניסים לפריזר לעשר דקות, מוציאים ומחלצים מהתבנית. חותכים לקוביות בראוניז בגודל שאוהבים.
-
מאחסנים במקרר לעש שבוע או בפריזר עד חודש.
הערות
- תרגישו חופשי להחליף את סוג האגוזים. כל עוד אתם שומרים על היחד של 2 כוסות אגוזים אתם יכולים להוסיף את האגוזים שיש לכם בבית או אלה שאתם הכי אוהבים
- נתקעתם עם תמרים יבשים? אל דאגה, אתם יכולים להוסיף לתמרים 3-4 כפות מים רותחים ולהשרות חמש דקות. לסנן היטב מהנוזלים ולהעביר למעבד המזון
6 comments
נראה מהמם
כמה זה שונה בטעם מעוגת כדורי שוקולד?
תודה
פחות או יותר אותו דבר
ניתן לוותר על האגוזי מלך ובמקום לשים עוד שקדים?
נ.ב נראה מושלם!!!
בטח!!!!
היי אפשר להשתמש בתמרים בוואקום?