מה יותר חגיגי מדונאטס שוקולד אפויים מצופים בגלייז שוקולד ופקאנים קצוצים? מתוקים בדיוק במידה, רכים מבפנים וסופר מפנקים כאלה שכיף להכין בחנוכה ובכל השנה.
האמת היא שלא התכוונתי בכלל לפרסם מתכון לחנוכה אבל פשוט נמאס לי שבכל פוסט שני ברשת אני רואה כמה קלוריות יש בכל סופגניה ולביבה. דיייי אכלתם לנו את הראססס, תנו לאכול סופגניות בשקט (אם אתם מחובבי הג'אנר) ואל תכנסו לנו לצלחת!
אני דיאטנית ואני אומרת לכם שאפשר לאכול סופגניות ולביבות, אפילו את המטוגנות. אכילה בריאה היא לא המנעות ממאכל כזה או אחר בשם הדיאטה, אלה מציאת האיזון בין מאכל מטוגן לסלט קראנצ'י. נכון, לא לכולנו קל ופשוט לעצור אחרי סופגניה אחת, פה נדרשת משמעת ואולי אפילו אימון ואימוץ של סט הרגלי אכילה חדשים ובריאים. אבל, זה לגמרי אפשרי לאכול בריא ולשלב את מאכלי החג בתפריט היומי ולהנות מכל מה שיש לחנוכה להציע.
עכשיו אחרי המניפסט, תנו לי לספר לכם שאוכל מטוגן עושה לי צרבת אז את הסופגניות שלי אני אופה. מה גם שבן הזוג שלי לא יכול לסבול ריח של טיגון בבית, אז גם את הלביבות אנחנו אופים. אבל זה בכלל פוסט על דונאטס אפויים, אז בואו נדבר קצת עליהם.
אתמול חזרתי הביתה והבנתי שמרוב שאני נמנעת להגיד לאנשים כמה קלוריות יש בכל מאכל חג, לא הכנתי ולו אחד כזה לבלוג השנה. אז נכנסתי למטבח והוצאתי את תבנית הדונאטסים ששוכבת בארון כל השנה והכנתי דונאטס שוקלד אפויים. הם לא דיאטטים בשום צורה, כי זו לא המטרה של הפוסט, הם קצת יותר בריאים כי חסכתי את הטיגון וכי בתכלס יש 1/4 כוס סוכר על 7 דונאטס.
מבחינתי הם טעימים ויותר טובים מכל דונאט שתקנו בסופר או מאפייה אז זה לגמרי מתכון מנצח. ברור שבשוקלד המריר שמצפה יש סוכר, אגב לא כזה הרבה כי בחרתי שוקולד 70% מוצקי קקאו, אבל אם אתם ממש נמנעים מסוכר או סכרתיים זה משהו שחשוב לציין.
מאכלת לכולנו חג חנוכה שמח, מואר ומאוזן ❤️
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה
דונאטס שוקולד אפויים
מצרכים
- 1 ביצה
- 1/4 כוס סוכר
- 2 כפות שמן
- 1/3 כוס חלב
- 100 גרם יוגורט
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס קמח
- 1/4 כוס קקאו איכותי
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 קורט מלח
לגאנש
- 80 גרם שוקולד מריר
- 1 כפית שמן
לקישוט
- 1/2 כוס פקאנים קצוצים
הוראות הכנה
-
בקערה גדולה טורפים ביצה, סוכר ושמן עד לאיחוד.
-
מוסיפים לבלילה יוגורט וחלב ומערבבים היטב.
-
מוסיפים קמח, קקאו, אבקת אפייה, מלח ווניל ומערבבים רק עד לאיחוד.
-
מעבירים את התערובת לשקית זילוף ומזלפים לתבנית מאפינים משומנת. חשוב לזלף עד 3/4 מגובה המאפין.
-
אופים 10-12 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
-
מצצנים היטב לפני שמחלצים מהתבנית.
-
מכינים את הגאנש: ממיסים במיקרו בפולסים של 30 שניות את השוקולד המריר והשמן. בין לבין מערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה ומבריקה.
-
תובלים כל מאפין בגאנש השוקולד ומניחים בצלחת, מפזרים מעל פקאנים קצוצים או כל תוספת שאוהבים ומחכים שהגאנש יצטנן לפני שמגישים.
2 comments
איזה מהממת את! והדואנטס אשששש ♥
כפרות!!! איך אני אוהבת אותך ♥